(Nettavisen)

Selv om Barcelona topper La Liga-tabellen, har ikke gjestene fra Camp Nou fått det til å fungere fremover på banen etter VM-pausen. Betis har kun tapt én av de åtte første hjemmekampene. Dette blir ingen enkel bortekamp for katalanerne.

4,60 i odds på at Barcelona vinner på denne måten mot Betis

I fem av de syv siste kampene mellom Betis og Barcelona i Sevilla i La Liga har det stått uavgjort til pause, og vi tror katalanerne også må smøre seg med tålmodighet i onsdagens kamp.

Men Barcelona har ikke tapt på Estadio Benito Villamarín i La Liga siden 2008. Det er 15 år siden. De har vunnet åtte av de siste ti bortekampene mot Betis. Statistikken gjør at vi tror på en jevnspilt første omgang, og at Barca avgjør kampen i andre omgang.

Real Betis - Barcelona

Odds: Halvtid-Fulltid - Uavgjort-Barcelona - 4,50 i odds

Kampstart onsdag 1. februar kl. 20.45

Spillestopp kl 20.44

Estadio Benito Villamarín

Kampen kan sees på TV 2 Premium 1 Skaff deg tilgang her

Vi tror det står uavgjort til pause og at Barcelona vinner etter 90 minutter. Det spiller du på her til 4,50 i odds

Det var ingen god match, men Barcelona gjorde jobben i Katalonia-derbyet mot Girona i helgen. De vant kampen 1-0 etter en Pedri-scoring i andre omgang.

Pedri ble byttet inn i første omgang etter at Ousmane Dembele ble skadet hos Barcelona. Fra før manglet katalanerne Robert Lewandowski som var suspendert, og fraværene gjorde at Barca virket fullstendig fantasiløse i det offensive spillet.

Gavi erstatter Dembele?

Ousmane Dembélé kan bli ute i opptil fire uker på grunn av skaden i leggen, og det vil ifølge den spanske avisen AS tvinge Barca-manager Xavi Hernández til å gjøre store endringer på laget i de neste kampene. Han har mistet den mest uforutsigbare spilleren, og det etterlater seg et stort tomrom. Xavi har ingen erstatter med de samme ferdighetene som Dembélé. Det kan gjøre at Barca må angripe på en litt annen måte.

Ansu Fati eller Ferran Torres er to potensielle kandidater til å erstatte Dembélé i angrepstrioen, med tanke på at Robert Lewandowski er den udiskutable midtspissen og Raphinha endelig ser ut til å ha spilt seg inn på høyrekanten. Men Xavi kan komme til å gjøre mer drastiske endringer. Det hevdes i avisen AS at han kan komme til å starte med fire spillere på midtbanen, med Gavi som en slags falsk ving. Gavi har ikke den samme farten og fysikken som Dembélé, og han er heller ikke like direkte i spillestillen, men han spiller med en enorm innsats. Det vil gi angrepsspillet hos Barca en annen dimensjon.

Etter tre kamper på rad uten seier i La Liga, vant Real Betis 1-0 mot Getafe i helgen. Betis har vært inne i en svak periode i ligaen. De har kun vunnet tre av de siste ni kampene siden VM-pausen.

Det er ikke lenge siden Betis og Barcelona sist møttes. De spilte 2-2 i den spanske Super Cup-semifinalen. Det betyr at Manuel Pellegrinis lag kun har vunnet én av de siste åtte kampene mot Barcelona.

Barca på sin side kommer til Sevilla med fem strake seire. De tre siste kampene har de vunnet 1-0. De har tidvis virket fullstendig impotente offensivt i de siste kampene, og det må suspensjonen av Robert Lewandowski ta mye av skylden for. Den polske superspissen er tilbake til onsdagens kamp. Han har scoret 22 mål i alle turneringer for katalanerne så langt.

Det er likevel det defensive spillet til Barca som gjør at de topper tabellen i Spania. De katalanske gigantene har holdt nullen i 14 av 18 La Liga-kamper denne sesongen, og de har vunnet åtte av de siste ti bortekampene i alle turneringer.

Barcelona ligger nå fem poeng foran Real Madrid etter 18 serierunder, og vi tror de skaffer seg en luke på åtte poeng ned til erkerivalen etter onsdagens match.

Vi tror det står uavgjort til pause og at Barcelona vinner etter 90 minutter. Det spiller du på her til 4,50 i odds