(Nettavisen)

Pope holdt nullen i sin ellevte kamp på rad da Newcastle slo Southampton 1-0 i den første semifinalen i ligacupen i forrige uke. Det er nesten tre måneder siden sist han slapp inn ett mål.

2,05 i odds på at Newcastle tar seg til ligacupfinalen på denne måten

Pope har vist bemerkelsesverdig stabilitet over en lang periode, og han kan bli historisk tirsdag.

Tilbake i 2008-2009-sesongen holdt Edwin van der Sar nullen i tolv kamper på rad i alle turneringer for Manchester United. Pope er kun én kamp unna å tangere den nederlandske keeperlegenden.

Van Der Sars rekord har virket uslåelig, og den har stått i 14 år, men Pope har nå en glimrende sjanse til å tangere den utrolige rekorden når the Magpies møter Southampton i den andre og avgjørende semifinalen i ligacupen tirsdag.

Newcastle - Southampton

Odds: Newcastle vinner og holder nullen - 2,05 i odds

Kampstart tirsdag 31. januar kl. 20.45

Spillestopp kl 20.44

St James' Park

Kampen kan sees på Vsport1 og Viaplay Skaff deg tilgang her

Vi tror Newcastle vinner og holder nullen. Det spiller du på her til 2,05 i odds

Newcastle er klar for sin første cupfinale på mer enn 20 år om de klarer å holde tett bakover i tirsdagens returkamp mot Southampton i semifinalen i ligacupen.

Eddie Howes lag leder 1-0 etter den første kampen på St. Mary's Stadium. Da scoret Joelinton kampens eneste mål i det 73. minutt. Saints utlignet riktignok like etter, men målet ble annullert av VAR på grunn av en hands. Det var en riktig avgjørelse, og det var også annulleringen av Joelintons scoring i første omgang, og alle de gule kortene som ble delt ut den intense kampen.

Med over 50.000 forventningsfulle Newcastle-fans på tribunen, vil det bli skikkelig kok på St. James' Park tirsdag kveld.

Disiplin vil være nøkkelen i denne matchen. For det vil etter alt å dømme bli mange tøffe taklinger siden reglene sier at ingen spillere mister finalen på grunn av gule kort.

Det var antakeligvis også årsaken til at Stuart Attwell måtte dele ut ni gule kort og to gule kort til Duje Caleta-Car, noe som gjorde at Southampton måtte fullføre den første semifinalen med ti mann på banen. Kroaten var suspendert i helgens kamp i FA-cupen, men han er klar til tirsdagens slag på St. James' Park.

Holder tett på St James' Park

Å tro at begge lag scorer tirsdag vil være å gå imot statistikken. Newcastle har nemlig holdt nullen i elleve kamper på rad, hvorav ti av disse kampene har vært mot lag fra Premier League.

The Magpies-målvakt Nick Pope skal ha mye av æren for at de har holdt tett bakover. Han hadde flere enorme redninger mot Crystal Palace og Southampton nylig, men de har også hatt hellet på sin side, blant annet da Aleksandar Mitrovic på en bisarr måte misset på straffesparket mot Newcastle etter å ha vært borti stamfoten. En merkelig situasjon.

Southampton har sluppet inn tolv mål på de siste syv bortekampene. Det gir et snitt på 1,7 mål per kamp. Newcastle har holdt nullen i de åtte siste hjemmekampene i alle turneringer. De har ikke sluppet inn baklengs siden august, men Southampton er det siste laget som har scoret mot dem.

Men det målet kom på hjemme på St. Mary's. Vi tror ikke gjestene fra den engelske sørkysten klarer å score i tirsdagens kamp på St. James' Park. Vi tror Newcastle sikre seg en plass i finalen på Wembley.

Vi tror Newcastle vinner og holder nullen. Det spiller du på her til 2,05 i odds