(Nettavisen)

Braut Haaland vant den tyske cupen med Borussia Dortmund i 2021, men den tyske storklubben klarte aldri å vinne ligaen med jærbuen på laget.

2,10 i odds på dette spillet mellom Dortmund og Mainz

Lørdag kan en annen nordmann få oppleve å bli seriemester med den tyske storklubben. Den norske landslagsspilleren Julian Ryerson har spilt 1336 minutter for Dortmund i Bundesliga denne sesongen, og før de siste 90 minuttene av sesongen ligger de gule og svarte to poeng foran Bayern München.

Dortmund styrer sin egen skjebne, og vi tror de vinner ligaen.

Borussia Dortmund - Mainz

Odds: 1. omgang - Borussia Dortmund totalt antall over/under 1.5 - Over 1,5 mål - 2,10 i odds

Kampstart lørdag 27. mai kl. 15.30

Spillestopp kl 15.29

Signal Iduna Park

Slik ser du kampen:

Den vises på Vsport2 Skaff deg tilgang her

Vi tror at Dortmund scorer to mål eller flere i første omgang. Det spiller du på her til 2,10 i odds

Bayern München er Tysklands mest suksessrike klubb. De har vunnet utrolige 31 Bundesliga-titler før denne sesongen, og de har vunnet ti ligatitler på rad.

Før lørdagens siste serierunde i Tyskland ligger Bayern på andreplass, to poeng bak serieleder Dortmund.

Det er ikke første gang Bayern har ligget på andreplass før siste serierunden, men likevel har vunnet ligaen. Det skjedde både i 1985-1986-sesongen og 1999-2000-sesongen. Begge gangene lå Bayern på andreplass før siste serierunden, men klatret til topps - på bekostning av henholdsvis Werder Bremen og Bayer Leverkusen. Ikke nok med det. De vant tittelen på målforskjell.

I 2000-2001-sesongen sørget Patrik Andersson for en sagnomsuste utligning i det 94. minutt mot Hamburg. Dermed ødela han for Schalke - hvor festen allerede var i full gang.

Hvis du spiller for Bayern, er det ikke over før det er over. Men denne sesongen tror vi ikke at Bayern klarer å ta tittelen. Nå er det Dortmund sin tur.

Første ligatittel på elleve år

Borussia Dortmund trenger kun å vinne hjemme på Signal Iduna Park for å ta sin første Bundesliga-tittel siden 2011-2012-sesongen, og vi tror de klarer det mot et Mainz-lag som ikke har noe å spille for.

Mainz ligger på niendeplass på tabellen før sesongens siste kamp, og det virker som spillerne allerede har gått i feriemodus. De har nemlig tapt de fire siste kampene, og sluppet inn hele 13 mål i denne perioden.

Dortmund på sin side valset over Augsburg og vant 3-0 i forrige serierunde. De er ubeseiret i syv ligakamper på rad, hvorav fem av kampene er vunnet og de har scoret 24 mål.

I de tre siste kampene har Dortmund vunnet med minst tre måls margin, og Mainz har tapt med tre måls margin i tre av de fire siste kampene. Statistikken gjør at vi tror Dortmund leker seg til ligatittelen foran et feststemt hjemmepublikum, og vi tror de vil forsøke å avgjøre kampen tidlig. Desto lenger tid det får før de scorer, jo mer nerver vil det bli både på banen og på tribunene.

Dortmund har scoret to mål eller flere i seks av de siste syv kampene hjemme på Signal Iduna Park. Mainz på sin side har sluppet inn to mål eller flere i de to siste bortekampene sine.

Vi tror at Dortmund scorer to mål eller flere i første omgang. Det spiller du på her til 2,10 i odds