(Nettavisen)

Under Roman Abramovitsj var Chelsea regnet som en av de rikeste fotballklubbene i verden, men etter at Todd Boehly kom inn som ny eier i fjor har pengebruken tatt fullstendig av. Kjøpefesten kulminerte med at de sikret de seg 22-åringe Enzo Fernández fra Benfica for 121 millioner euro. Rundt 1,3 milliarder kroner.

2,25 i odds på at Chelsea vinner på denne måten mot Fulham fredag

Det er ny overgangsrekord for en Premier League-klubb.

Den forrige rekorden var Jack Grealishs overgang fra Aston Villa til Manchester City i 2021. Grealish kostet Manchester-klubben rundt 1,2 milliarder kroner.

Fernández var Chelseas åttende signering i januarvinduet. Graham Potter har antakeligvis ikke brukt 1,3 milliarder kroner på Enzo Fernandez for at han skal sitte på benken. Vi tror argentineren starter om papirarbeidet er ferdig til kampstart, og statistikken taler for at han vinner i debuten.

Chelsea - Fulham

Odds: Chelsea vinner og under 3,5 mål i kampen - 2,25 i odds

Kampstart fredag 3. februar kl. 21.00

Spillestopp kl 20.59

Stamford Bridge

Kampen kan sees på Vsport1 Premier League Skaff deg tilgang her

Vi tror Chelsea vinner og det scores under 3,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,25 i odds

Fulham vant 2-1 mot Chelsea på Craven Cottage i starten av januar, og de kan fredag vinne begge ligakampene i samme sesong mot Vest-London-rivalene for aller første gang.

Men det er enklere sagt enn gjort.

Live odds etter kampstart

Statistikken er på Chelsea sin side.

  • Chelsea har den høyeste vinnerprosenten i London-derbyene. De har vunnet 52,7 prosent av kampene. Fulham er dårligst på statistikken. De har kun vunnet 19,3 prosent av byderbyene.
  • Chelsea har kun tapt to av deres 37 hjemmekamper mot Fulham (22-13-2), og de er ubeseiret i de 17 siste kampene mot Vest-London-naboen på Stamford Bridge (11-6-0). Det forrige tapet kom i november 1979, men det var på nivå to.
  • De har kun tapt én hjemmekamp mot Fulham i den engelske toppdivisjonen. Det skjedde i mars 1964. Chelsea har spilt 28 hjemmekamper på rad mot Fulham uten å tape, og vi tror heller ikke at de taper fredagens kamp.

Manager Marco Silva har gjort en imponerende jobb med Fulham. Laget, som rykket opp til Premier League før denne sesongen, ligger oppe på en sterk syvendeplass før helgens kamper, noe ingen hadde forventet av dem.

Men etter seieren mot Chelsea har Fulham opplevd at formkurven har pekt nedover, og det er ikke like fristende å spille på dem denne gangen.

Holdt nullen i to kamper på rad

Fulham har tapt de to siste Premier League-kampene 0-1 mot henholdsvis Newcastle og Tottenham, og de må spille omkamp i FA-cupen førstkommende tirsdag etter at de kun klarte 1-1 mot Championship-klubben Sunderland.

De ligger likevel foran Chelsea på Premier League-tabellen, men det tror vi endrer på seg i løpet av de neste ukene. Chelsea var blant de travleste klubbene i overgangsvinduet i januar, og de har vist bedre defensive prestasjoner i de siste kampene. De har holdt nullen i de to siste liga kampene mot Crystal Palace (1-0) og Liverpool (0-0).

Nysigneringen Mykhailo Mudryk viste lovende takter da han ble byttet inn i kampen mot Liverpool, men det viktigste i den kampen var at Chelsea klarte å tette igjen bakover, hvor de hindret at spillere som Mo Salah, Cody Gakpo og Darwin Nunez fikk komme til sjanser. Fredag må de stoppe storscorer Aleksandar Mitrović.

Rekordkjøpet Enzo Fernandez trente torsdag for første gang med sine nye lagkamerater i Chelsea, og mye tyder på at argentineren går rett inn i startelleveren til lørdagens kamp.

Ifølge Evening Standard kan Chelsea komme til å start med dette laget: Kepa; James, Thiago Silva, Badiashile, Cucurella; Gallagher, Fernandez; Ziyech, Mount, Mudryk; Havertz.

Graham Potter trenger tre poeng i fredagens kamp etter alle investeringene i overgangsvinduet, og det tror vi han får.

Chelsea har vunnet åtte ligakamper denne sesongen, men det har vært scoret under 3,5 mål i alle de åtte kampene.

Det har i snitt vært scoret kun 2,15 i Chelseas Premier League-kamper denne sesongen, og de har vært solide bakover på hjemmebane hvor de kun har sluppet inn syv mål på ni kamper.

Det er også interessant å merke seg at i syv av de åtte seirene til Chelsea mot Fulham har det vært scoret under 3,5 mål. Vi tror Chelsea vinner for 51. gang i historien mot Fulham.

Vi tror Chelsea vinner og det scores under 3,5 mål i kampen. Det spiller du på til 2,25 i odds