Gå til sidens hovedinnhold

Alenevinner vant 324 millioner kroner

En tysk spiller stakk av med førstepremiepotten på 324 millioner kroner. Den nasjonale premien på 1 million kroner er på vei til en mann i 30-årene fra Sogndal.

(Nettavisen)

Hver fredag er ny trekning i Eurojackpot.

I forrige uke var det en mann fra Levanger i Trøndelag som trakk det lengste strået og vant 1 million kroner. Det var likevel ingen som klarte å prikke inn alle de rette tallene, som betydde betraktelig større premiepotter for dagens trekning.

Fredag var førstepremiepotten estimert til ca. 324 millioner kroner, og andrepremiepotten på ca. 19 millioner kroner. Som alltid ligger det 1 million kroner klare i nasjonal tilleggspremie.

Kun én heldig spiller hadde alle de rette tallene, altså 5+2 rette. Vedkommende kommer fra Tyskland, og sikret seg hele førstepremiepotten på over 324 millioner kroner. 3 stykker fikk 5+1 rette og delte andrepremien med ca. 6 817 525 kroner per stk.

Fredagens vinnerrekke

Dette er tallene som gjorde en tysker 324 millioner kroner rikere:

Hovedtall: 2 - 6 - 8 - 21 - 25

Stjernetall: 6 - 9

Den nasjonale vinneren

Hver fredag trekkes ut en norsk spiller som vinner 1 million kroner. Denne fredagen var det en mann i 30-årene fra Sogndal som kunne juble høyest.

- Wow, det er fantastiske nyheter, utbryter sogndølen til Norsk Tipping når de forteller at 1 million kroner er på vei.

Da de ringte satt mannen i sofaen og så på TV.

- Jeg så på en dokumentar som ikke handlet om spesielt hyggelige ting, så nå fikk humøret en skikkelig opptur, sier han.

Lørdag 16. oktober er det igjen klart for Lotto-trekning med ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten.

Leverte i ruskeværet

- Jeg var på ferga i skikkelig ruskevær tidligere i dag. Jeg satt meg derfor inne og hadde ikke så mye annet å finne på, så jeg plukket opp mobilen og leverte en kupong. Det er jeg veldig glad for nå, humrer mannen.

At pengene kommer godt med, er det ingen tvil om.

- Jeg er på boligjakt om dagen, og dette kommer til å gjøre den jobben en del enklere.

- Jeg må klype meg i armen

Vinneren kunne meddele at han er litt usikker på hvordan kvelden og helgen blir videre.

- Planen var å se en krimserie i kveld, men jeg er ikke helt sikker på om jeg klarer å konsentrere meg nå, det kommer til å blir en annerledes kveld, det er helt sikkert.

- I morgen tidlig kommer jeg til å lure på om dette virkelig har skjedd. Jeg skal i hvert fall klype meg i armen, og i tillegg sjekke anropsloggen på telefonen når jeg våkner, sier han lattermildt.

Fredag 22. oktober er førstepremiepotten anslått å ligge på ca. 100 millioner kroner. 2. premiepotten vil ligge på ca. 18 millioner kroner.

Nabolaget-vinnere

Denne fredagen var det selvfølgelig også Nabolaget-trekning. En Stavanger-mann i 40-åra var i ferd med å pakke utstyr til helgens hockeyturnering da han plutselig fikk telefon om at han var blitt Nabolaget-millionær.

Mannen ble trukket ut som hovedvinner i Nabolaget og stakk altså av med førstepremien på 1 million kroner.

Han tok telefonen etter noen få ring fra Norsk Tipping.

- Sykt høy puls

- Nei, kødder du. Nei, søren, er det Norsk Tipping altså. Jeg så på nummeret som ringte og trodde det var en selger. Jeg fikk sykt høy puls nå. Det er nesten så jeg har lyst til å legge meg ned å grine, sier mannen.

Han og kona drev og pakket til hockeyturnering de skal reise på sammen med barna tidlig lørdag da han mottok budskapet om at han var blitt Nabolaget-millionær.

- Sitter og flirer

- Kona sitter her og flirer, og jeg har en sommerfugl som snart er på vei opp halsen, sier han.

Stavanger-mannen sier de skal bruke pengene til å nedbetale lån, i tillegg skal de reise litt fremover.

- Det blir ikke stort til feiring i kveld siden vi skal så tidlig opp. Det blir kjøring til turnering. Men det går helt fint. Vi er veldig fornøyd med å ha vunnet så masse penger. Det er veldig artig. Skjønt jeg tror ikke det har gått helt opp for oss ennå, sier han.

Jubel i nabolaget

Den ferske millionæren har vært fast Nabolaget-spiller i noen år.

- Men jeg har ikke vunnet noe før, sier han.

Mannens fem nærmeste naboer som hadde levert spill vant 100 000 kroner. De ti neste vant 10 000 kroner, de 50 neste 1000 kroner og 2000 naboer vant 50 kroner.

Flere vinnere

I tillegg til million-nabolaget ble det som alltid trukket ut fem andre nabolag rundt om i landet. Her kan hver av hovedvinnerne juble over 100 000 kroner ekstra på kontoen. Disse nabolagene befinner seg her:

Askim i Viken

Skotterud i Innlandet

Mysen i Viken

Åmdalsverk i Vestfold og Telemark

Arendal i Agder

Spillefrist Eurojackpot er fredag kl. 19

Vinnersjanse Eurojackpot:

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 10 mulige. Det gir totalt ca. 95 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:95 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:6 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:1,6 mill. per rekke. Les mer om vinnersjanse i Eurojackpot her.

Antall premieutbetalinger (Norge) totalt i 2020: 2 947 840

Antall førstepremieutbetalinger i 2020 (Norge): 1

Antall millionærer i 2020 (Norge): 77

Høyeste premieutbetaling i 2020 (Norge): 485 100 285 kr