(Nettavisen)

Arsenal - Tottenham

Odds: Arsenal vinner og det blir over 2,5 mål totalt

Kampstart lørdag 1. oktober kl 13.30

Spillestopp kl 13.29 Live odds etter kampstart

Emirates Stadium

Kampen vises på Viasport Premier League, Viasat Ultra HD og Viaplay

Vi tror Arsenal vinner og det blir over 2,5 mål totalt. Det spiller du på her til 2.95 i odds

Premier League returnerer etter landslagspausen, og smeller like godt til med Nord-London derbyet mellom Arsenal og Tottenham på Emirates.

Begge lagene overbeviste i siste runde. Arsenal lekte seg borte mot Brentford og vant enkelt 3-0, mens Tottenham hadde lekestue hjemme mot Leicester. Harry Kane og gjengen ga seg ikke før det sto 6-2, og Heung-min Son fant formen med sine tre scoringer.

Arsenal har fått sin beste start på en Premier League-sesong siden 2004/05, og har virkelig flydd ut av startblokkene. Seks seiere og ett tap har ført dem til topps på tabellen, poenget foran Manchester City og Tottenham.

Nysigneringene Gabriel Jesus. William Saliba og Oleksandr Zinchenko(skadet for øyeblikket), har tydelig forbedret mannskapet til Mikel Arteta, og de har spilt feiende flott fotball i de fleste kampene.

I forrige kamp mot Brentford vant de som nevnt enkelt 3-0, men det som også var viktig var at de holdt nullen for første gang på fire kamper(inkludert Europaliga-kampen mot Zürich).

Det som taler litt mot Arsenal er at de kun har møtt Manchester United av de antatt beste lagene, og det endte med tap 1-3, til tross for at de hadde mest ball(61-39), og flest skudd(16-10).

Da ble de kontret i senk når de gikk for seier, og det er i hvert fall noe de må passe seg for mot Tottenham.

Spillefrist for lotto er lørdag kl 18

Strålende start også for Tottenham

Antonio Conte valgte å starte Heung-min Son på benken i forrige Premier League-kamp hjemme mot Leicester. Storscoreren fra Sør-Korea har hatt en tung start på den nye sesongen og sto uten mål på de seks første kampene.

Beslutningen viste seg å være skremmende bra, for Son kom på banen etter 59 minutters spill, og en drøy halvtime senere gikk han av banen etter å ha scoret ekte hattrick.

To fantastiske langskudd og en kontring gjorde at han kunne ta med seg matchballen hjem, og for Tottenham er det selvsagt ekstremt viktig å få Son i gang også.

Kampen mot Leicester var et perfekt svar på skuffelsen i Champions League tidligere den uken, da de røk 0-2 borte mot Sporting Lisboa.

I skrivende stund ligger Tottenham på tredjeplass på tabellen - poenget bak Arsenal - så med seier i lørdagens oppgjør inntar de tabelltoppen, i hvert fall til Manchester City møter Manchester United søndag kl 15.00.

Arsenal vant oppgjøret på Emirates 3-1 i forrige sesong, men da var Tottenham under ledelse av Nuno Espirito Santo. Med Antonio Conte ved roret er dette en helt annen utgave, så vi forventer en tett og tøff batalje tidlig lørdag ettermiddag.

Har du lyst å spille Fantasy og vinne penger? Klikk her!

Arsenal har statistikken på sin side

Det ligger an til fest og full fyr i teltet tidlig lørdag, når det både skal kjempes om tabelltopp, og at naborivalen skal settes på plass.

Begge lagene har noen skadeutfordringer før gigant-oppgjøret. Hos Arsenal er Kieran Tierney, Oleksandr Zinchenko og Thomas Partey usikre kort, mens hos Tottenham sliter både kaptein Hugo Lloris og Dejan Kulusevski.

Dette er to lag som er omtrent like gode, og det kan selvsagt bikke begge veier, men statistikken er definitivt på Arsenals side.

Tottenham har ikke vunnet på Emirates siden 2010, og på de 12 kampene siden det er det 8-4-0 fordel Arsenal - med målforskjell på 29-13.

Det har altså vært i snitt 3,5 mål pr. kamp på disse oppgjørene, og både Arsenal og Tottenham scorer mye også i år(Arsenal 17 og Tottenham 18).

Vi tror på en ny fartsfylt og målrik kamp, der hjemmebanefordelen gjør at vi går for seier til Arsenal.

Arsenal vinner og det blir over 2,5 mål totalt spiller du på her til 2.95 i odds