Gå til sidens hovedinnhold

Barcelonas nye sjef får en knallstart i Champions League

Barcelona ga Xavi en god start med seieren hjemme mot Espanyol sist lørdag. Vi tror det fortsetter like bra mot Benfica i Champions League.

(Nettavisen)

Barcelona - Benfica

Odds: Barcelona vinner og begge lag scorer

Kampstart tirsdag 23. november kl 21.00

Spillestopp kl 20.59 Live odds etter kampstart

Camp Nou

Kampen kan sees på TV2 Play

Vi tror Barcelona vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 3.10 i odds

Etter en grusom start i gruppespillet av Champions League med 0-3 hjemme mot Bayern München som ble fulgt opp med 0-3 borte mot Benfica, ser det nå litt lysere ut for Barcelona. To knepne 1-0 seiere hjemme og borte mot Dynamo Kiev gjør at de ligger på andreplass i gruppen bak suverene Bayern München.

Nå kommer Benfica på besøk til Camp Nou, i en kamp som kan bli helt avgjørende med tanke på å gå videre til sluttspillet. Barcelona ligger to poeng foran tirsdagens motstander, og med seier vil de være klare. Med tanke på at Barcelona skal til München i siste kamp er det nok greit å sikre plassen før det oppgjøret.

Xavi fikk en god start på sin karriere som manager for Barcelona. De kriget seg til 1-0 hjemme mot byrival Espanyol etter at Memphis Depay ble felt og satte straffen selv i mål etter 48 minutter. Selv om det ble hektisk på slutten og det smalt i stolpen bak Ter Stegen et par ganger holdt hjemmelaget unna og tok tre poeng.

Den nye manageren har allerede satt sitt stempel på hvordan han tenker ved å gi unge talenter fra sitt eget akademi sjansen. I kampen mot Espanyol fikk blant annet 17 år gamle Ilias Akhomach sjansen fra start, og stortalentet spant rundt på høyrekanten og utfordret hele omgangen.

Han ble byttet ut i pausen og inn kom 19 år gamle Ez Abde. Disse unge spillerne i kombinasjon med erfaringen og kvaliteten som allerede er i troppen gjør Barcelona spennende å følge fremover.

Det er ca. 150 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

Benfica sliter borte i Europa

For to måneder siden så det veldig lyst ut for Benfica når de blåste Barcelona av banen med 3-0 hjemme i Lisboa. Etter det har de møtt Bayern München to ganger og har kommet ordentlig ned på jorden igjen.

Først røk de 0-4 hjemme i Lisboa før de reiste til München og fikk 2-5 i sekken. Nå må de reise til Barcelona og minimum klare uavgjort hvis de skal ha forhåpninger om avansement.

I den hjemlige serien er det som vanlig kamp mellom Porto, Sporting Lisboa og Benfica. Benfica startet forrykende og vant sine syv første kamper. Etter det har det stoppet litt opp, og de har blant annet tapt 0-1 hjemme for Porto og spilt uavgjort 1-1 borte mot Estoril.

I helgens kamp hjemme mot Braga ble det målfest og Braga måtte hente seks baller ut av nettet. Da var både Darwin Nunez og Rafa på scoringslisten og disse to må nok ha en god dag på jobben skal de få med seg noe hjem fra Barcelona.

Barcelona sikrer avansement

Barcelona har kniven på strupen og må vinne for å sikre seg avansement til sluttspillet. De har ikke røket ut etter gruppespillet siden sesongen 2000/01 og vi tror ikke de gjør det i år heller.

De er uansett omstendigheter sterke hjemme på Camp Nou, og med Xavi ved roret har de fått en boost. I kombinasjon med at Benfica sliter på bortebane i Champions League der de har kun en seier på de siste ti kampene blir dette seier til Barcelona.

Vi tror Barcelona vinner og at begge lag scorer. Det spiller du på her til 3.10 i odds

Memphis Depay har scoret syv av Barcelonas 20 mål i La Liga så langt. Han har enda ikke scoret i Champions League, men han er i form og vi tror det løsner mot Benfica.

Scoring til Memphis Depay gir 2.05 i odds. Det spiller du på her