Gå til sidens hovedinnhold

Det blir målfest mellom Lyon og Monaco

De gamle storklubbene Lyon og Monaco møtes til viktig kamp lørdag kveld. Vinneren får heng på lagene som kjemper om plass i Europa.

(Nettavisen)

Lyon - Monaco

Odds: Det blir over 3.5 mål totalt

Kampstart lørdag 16.oktober kl 21.00

Spillestopp kl 20.59. Live odds etter kampstart

Stade Des Lumières

Kampen kan sees på direktesport.no

Det blir over 3.5 mål totalt. Spill på det her til 2.45 i odds

Lyon har startet sesongen svakere enn de hadde håpet på, og laget som herjet tidlig på 2000-tallet der de ble seriemester hver sesong fra 2002 til 2008 har havnet litt bak de aller beste. De har siden storhetstiden alltid havnet mellom andre og femteplass i serien bortsett fra i 2019/20 da de ble nummer syv.

PSG er ute av syne allerede, og opp til Lens som ligger på andreplass er det fem poeng. For å få heng på kampen om andreplassen blir kampen hjemme mot Monaco veldig viktig.

De står med tre seiere, fire uavgjorte og to tap og har 14-13 i målforskjell. De er ubeseiret de tre siste kampene, men uavgjort borte mot bunnlaget St. Etienne i siste runde før landslagspausen skremte ingen.

Nå skal de spille hjemme på Stade Des Lumières og der er de som regel til å stole på. På de fem hjemmekampene i årets sesong har de vunnet to, spilt tre uavgjorte og har scoret 11 mål.

Når det gjelder skader/supensjoner er keeper Anthony Lopes uaktuell. Han fikk direkte rødt kort da han tok ballen med hendene utenfor 16-meteren i forrige kamp mot St.Etienne. I tillegg er Islam Slimani usikker etter sin muskelskade fra slutten av september.

Det mest kristiske for Lyon er nok at toppscorer Moussa Dembele er ute med en leggskade til slutten av oktober.

Spillefrist for lotto er lørdag kl 18

Monaco har vunnet de tre siste.

Monaco hadde en fryktelig trå start på sesongen og sto med en seier, en uavgjort og tre tap på de fem første kampene. De slet voldsomt med å få ballen i nettet, og scoret bare tre mål i denne perioden.

Nå har de fått opp dampen og står med fire kamper på rad uten tap, der de tre siste er vunnet. Også foran kassa har det løsnet skikkelig noe elleve mål på disse fire kampene viser.

Manager Niko Kovac ser frem til kampen på et fullsatt stadion i Lyon, og sier at de står overfor en vanskelig oppgave. Lyon spiller på samme måte som Monaco. Veldig direkte, høyt press og hurtige på kontringer.

De har noen utfordringer med skader og suspensjoner. Den spilleren de kommer til å savne mest er sannsynligvis Aurélien Tchouaméni som er suspendert. Han var med å vinne Nations League med Frankrike og er svært sentral. Kovac mener likevel de har spillere som kan erstattet han, og Youssouf Fofana kan kle den samme rollen uten problemer.

I tillegg er Russiske Aleksandr Golovin ute med lyskeskade og Sofiane Diop suspendert.

Statistikken viser målrike oppgjør mellom lagene

Selv om begge lagene mangler viktige spillere i angrepet er bredden i lagene så bra at det ikke går veldig utover kvaliteten. De syv siste oppgjørene mellom Lyon og Monaco på denne banen har gitt fem seiere til Lyon og to til Monaco. Det har blitt scoret 31 mål på disse syv kampene, som gir et snitt på hele 4,4 mål per kamp.

Vi tror på et fartsfylt og målrikt oppgjør også denne gangen.

Det blir over 3.5 mål totalt i kampen. Spill på det her til 2.45 i odds

Begge lag har scoret 8 av sine 14 mål i andre omgang. Vi tror begge lag scorer i andre omgang også i denne kampen.

Spill på det her til 2.60 i odds

Se kampen på direktesport.no