Gå til sidens hovedinnhold

Fredagskvelden byr på en spennende midtukekupong

Vi får servert en variert midtukekupong denne fredagen der blant annet West Bromwich, Paris Saint-Germain og Club Brügge har fine hjemmekamper og settes som sikre.

(Nettavisen)

Denne ukens varierte midtukekupong består av fem kamper fra irsk Premier Division, en fra engelsk Championship, en fra League One, en fra tysk Bundesliga, en fra belgisk Jupiler Pro League, en fra spansk La Liga 2, en fra fransk Ligue 1 og en fra skotsk Championship. Bonuspotten er oppe i ca. 700.000 kr. Innleveringsfristen er fredag kl. 20.25.

Denne lørdagen er Lotto-potten oppe i ca. 14 millioner. Spill her!

1. West Bromwich - Birmingham
West Bromwich har fått en nydelig start på sesongen, og virker å kunne få en kjapp retur til Premier League. De ligger nemlig oppe på 2.plass på tabellen med 22 poeng, noe som er tre poeng bak ledende Bournemouth. De har scoret hele 20 mål (tredje flest), og sluppet inn bare ni (nest best). Dermed er de gode i begge ender, og det blir fort avgjørende utover i sesongen. Formen er ganske så bra, men de fikk sitt første tap i serien sist når Stoke ble for gode på bortebane og slo West Bromwich 1-0. Her hjemme har de 3-2-0 og elleve poeng, og mot et Birmingham som ikke scorer mål bør de ha gode muligheter. O'Shea er ute her.

For Birmingham ligger nede på 16.plass med tolv poeng, og hovedårsaken til det er at de scorer altfor lite mål. Ti scoringer er femte dårligst av alle i Championship, og det holder ikke når man ikke har mer enn et middels forsvar. Formen er i tillegg begredelig med 0-1-4 siste fem, og sist ble det fryktelige 0-3 hjemme for Nottingham. Her er Sanchez skadet.

West Bromwich tapte sist, men her hjemme er de gode. Møter her et Birmingham som ikke har form og ikke scorer mål. Skal være H.

2. Burton - Morecambe
Etter at Burton startet med tre seire har det blitt lengre og lengre mellom de gode opplevelsene, og nå står de kun med en seier på de ni siste seriekampene. De har dog ikke hatt særlig med marginer på sin side, og mange poeng et tapt etter jevne kamper. Sist ble det et nytt knepent tap 1-2 borte mot Plymouth, og det gjør at Burton nå ligger nede på 10.plass med 16 poeng. Kun elleve scoringer på tolv kamper er den største grunnen til akkurat det, men her møter de et av lagene som slipper inn flest mål.

Tre plasser lengre ned på tabellen finner vi nemlig dagens motstander Morecambe på en 13.plass, som med sine 20 scoringer scorer nest flest av alle, men som med 18 baklengs også slipper inn ganske så mange. Formen til Morecambe er ikke så mye å skryte av, for 4-1-5 de siste ti er i beste fall ujevnt og borte har de kun tatt tre poeng på de fire siste etter at de røk 3-4 for serietoer Wycombe sist. Likevel en full respektabel åpning for laget som rykket opp fra League Two foran denne sesongen.

Burton spiller jevnt med alle, og elleve poeng på seks hjemmekamper er ikke så verst. Morecambe spiller litt hawaii-fotball, men vinner ikke ofte borte. HU.

3. Hoffenheim - Köln
Med tre tap og kun to seire på sju kamper har ikke Hoffenheim fått den starten de kanskje ønsket. De har nemlig ikke hatt et spesielt program her i de første kampene, og en 11.plass og åtte poeng er nok litt under pari. De tapte 1-3 borte mot Stuttgart sist, og heller ikke 1-1-1 på hjemmebane er særlig sprekt selv om de vant 3-1 hjemme mot Wolfsburg nest sist, noe som var en liten opptur. De har dog hatt bra tak på Köln de siste årene med fire strake hjemmeseire. Her er Bikakcic, Nordtveit, Hubner og Jahn skadet.

Köln havnet helt der nede i bunnen sist sesong, og de overlevde som ved et mirakel etter at de reddet seg unna nedrykk i siste runde for så snu 0-1 etter hjemmekampen i playoff med å vinne hele 5-1 på bortebane. Dermed kunne man tro på nok en vrien sesong denne høsten, men med 3-3-1 her i starten har de vist at de evner å spille jevnt med de fleste. For jevnt har det vært, og tre av de fire siste har alle endt med 1-1. Faktisk er det kun Bayern München har klart å slå Köln hittil (2-3), og senest slo de Greuther Fürth 3-1 på eget gress. Horn og Shkiri er skadet, mens Ljubicic er syk.

Köln har spilt jevnt med alle denne sesongen, og det kan bli jevnt her og. Men Hoffenheim har et meget bra tak på Köln og feelingen sier hjemmeseier her. Vi ender opp med H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

4. Paris Saint-Germain - Angers
PSG har hatt en rimelig fin start på sesongen i hjemlig liga, men etter åtte strake seire kom det første tapet sist når de røk 0-2 borte for Rennes. Men uansett ligger de klart i teten av Ligue 1 med sine 24 poeng på ni kamper. Foran denne er de ubeseiret på hjemmebane med 4-0-0 og fine 12-3 i målforskjell. Men de strever stort med fravær foran denne da både Neymar, Messi, Paredes, Marquinhos og Di Maria er på landslagsoppdrag er dermed nok står over denne. I tillegg er Ramos og Navas skadet.

Angers har på mange måter overrasket positivt denne sesongen, og etter ni kamper har de faktisk kun tapt en kamp og står med respektable 4-4-1 på sin 4.plass så langt. De hadde dog en liten nedgangsperiode nå nylig med fire kamper uten seier før de endelig vant igjen sist med 3-2 over Metz hjemme.

PSG har vunnet alle de sju oppgjørene her på hjemmebane siden 2016, og blir klare favoritter her igjen selv om de mangler så å si halve laget. H.

5. Club Brügge - Kortrijk
Det er uhyre jevnt i Belgia, og selv om Club Brügge har avgitt en del poeng allerede i ligaen ligger de fortsatt som nummer fire med 19 poeng, kun et poeng bak teten. Ti kamper har gitt 5-4-1, og det kan nok hende at CL har tatt litt for mye av fokuset. For der har de imponert stort med fire av seks mulige poeng mot PSG og Leipzig, og dermed ligger de godt an i kampen om avansement også der. Sist ble det fine 1-1 borte mot Anderlecht i serien, og i seriespill har de vunnet hele ni kamper på rad her hjemme mot Kortrijk.

Kortrijk begynte bra med et par seire på rappen, men med kun to seire på de åtte siste har de ramlet ned til en 8.plass på tabellen med 15 poeng. Det er likevel jevne kamper, noe som kan sees på at de verken har scoret eller sluppet inn flere enn to mål i noen av kampene. De to siste har begge endt 2-2, først borte mot Waregem, deretter hjemme mot Charleroi.

Club Brügge har ny hjemmekamp i CL mot Man. City til uka, og det er eneste bekymringen vi har foran denne. Her på hjemmebane skal de likevel være greie favoritter mot Kortrijk som de har slått hvert år her siden 2012. H.

6. Eibar - Almeria
Eibar rykket ned fra La Liga forrige sesong, men har fått en fullt godkjent start på denne sesongen med sju kamper uten tap etter at de tapte de to første. Det betyr en 5.plass, og formen er som sagt fin med 4-3-0 på de sju siste. De kommer hit med to strake hjemmeseire over Gijon (3-2) og Ibiza (3-1) i tillegg til en poengdeling på bortebane mot Mirandes sist (3-3).

En enda bedre start har Almeria fått, for de leder tabellen med 19 poeng på ni kamper. 6-1-2 er meget bra, men man skal likevel ta med seg at begge tapene har kommet på bortebane der de står med 3-0-2. Sist ble det litt skuffende 1-1 hjemme mot Las Palmas, og bortekamp mot Eibar er langt ifra det letteste på programmet denne sesongen.

Regner med Almeria er fornøyde med poengdeling her, mens Eibar nok ønsker seg en seier. Vi prøver HU på 96-rekkeren, men dekker helt opp med HUB på 432-rekkeren da Almeria tross alt leder tabellen.

7. Bohemians - Dundalk
Bohemians ligger på en 5.plass etter 28 kamper, noe som er fem poeng bak Sligo Rovers som har den viktige tredjeplassen som gir E-cup neste sesong. Bohemians har derimot en kamp til gode, og med seier her kan de ligge kun to poeng bak med sju kamper igjen å spille. Dessverre har formen ikke vært til deres fordel den siste tiden, og 1-1-2 siste fire er skralt, selv om seieren endelig kom senest borte mot bunnlaget Longford (4-1).

Dundalk er en tidligere storhet i Irland, men de har ikke fått spillet til å klaffe de siste sesongene. Denne sesongen har vært verre enn noensinne, og de var faktisk lenge med i bunnstriden. Nå har de funnet igjen noe av formen kan det se ut som, for med 3-1-0 på de siste fire har de klatret opp til en 6.plass, fem poeng unna Waterford på kvalik.

De tre oppgjørene lagene mellom denne sesongen har endt med to seire til Bohemians og en seier for Dundalk. Her har Bohemians klart mest å spille for, mens Dundalk har vist den beste formen. Vi gir hjemmefordelen til Bohemians, men dekker opp med HU.

8. Derry City - St. Patricks
Derry City sitter på 4.plassen med 42 poeng, og de jakter Sligo Rovers som ligger fire poeng over på 3.plass. Rett bak igjen pustes de i nakken av Bohemians, og dermed blir det nok et bikkjeslagsmål om bronsen hele veien inn. Derry City hadde fin form for et par måneder siden med fire strake seire, men nå har det kommet rust i maskineriet og formen viser bare 1-2-1 på de fire siste, hvor de tapte borte mot suverene Shamrock 1-2 sist. Litt spesielt er det kanskje at Derry City har vært klart best på bortebane denne sesongen, hvor de står med 23 poeng, kontra kun 19 her på hjemmebane selv med en kamp mer spilt.

St. Patricks ligger på sølvplass, og den er vel kanskje like klar som det Shamrock er i toppen. For med 53 poeng er det hele sju poeng ned til Sligo Rovers på 3.plass, mens det er ni poeng opp til Shamrock i topp. På hjemmebane er St. Patricks det beste laget i hele serien med 33 poeng på 14 kamper, men her på bortebane er de mer sårbare der de står med 20 poeng på 15 kamper. Faktisk har de tapt tre av de fem siste borte, selv om de slo Drogheda 1-0 senest.

Vrien kamp dette, der Derry City har mest å spille for, men er best på fremmed gress. St. Patricks er også soleklart best på eget gress, og dermed virker denne ganske bingo. HUB.

9. Waterford - Finn Harps
Bunnoppgjøret denne runden, hvor Waterford som ligger på kvalik tar imot Finn Harps på plassen over. Med sine 33 poeng har Waterford absolutt alt å spill for i denne kampen som kan sende de helt oppe i ryggen på Finn Harps med en seier. Finn Harps ligger nemlig fire poeng foran med sine 37 poeng, som er likt også med Drogheda. Sist hjemmekamp tok Waterford en meget viktig seier mot nevnte Drogheda, og med 1-1 borte mot Sligo Rovers sist har de virkelig fått blod på tann foran de gjenværende kampene.

Finn Harps innledet sesongen fryktelig, men så fant de plutselig et helt nytt gir og vant fire kamper på rad mot blant annet Shamrock Rovers, Sligo Rovers og St. Patricks. Dessverre har det dødd ut litt igjen nå den senere tiden og de har 1-2-1 på de fire siste hvor de spilte 2-2 hjemme mot Dundalk sist. Likevel er formen ganske bra over tid, og de har spilt seg opp til en plass like over kvalik med sine 37 poeng.

Fryktelig viktig kamp for begge lag, og en poengdeling er nok mest sannsynlig. Men denne er vrien og det blir HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Drogheda - Longford Town
Drogheda er midt inne i smørja, selv om de er oppe på en 7.plass med 37 poeng pr nå. For det er bare fire poeng ned til kvalik, og når formen ikke viser bedre enn 1-2-7 siste ti kan de poengene forsvinne fort. De røk 0-1 hjemme for St. Patricks sist, mens det ble samme sifre borte mot Waterford nest sist.

"Heldigvis" møter de bunnproppen Longford her, og de har allerede rykket ned med sine fjorten poeng på 29 kamper. Det er hele 19 poeng bak Waterford som ligger nest sist, og formen er absolutt ikke noe å snakke om med 1-0-7 på de åtte siste. Borte står de uten seier og 0-9-5 på fjorten kamper denne sesongen.

Skal Drogheda noen gang klare å ta et steg bort fra bunnstriden må det være her. H.

11. Shamrock Rovers - Sligo Rovers
Med 62 poeng på 29 kamper og ni poeng ned til St. Patricks med sju kamper igjen å spille er det ikke lenge til Shamrock nok en gang tar tittelen, akkurat som de gjorde sist sesong. De gikk på et ganske sjokkerende bortetap mot Dundalk sist (0-1), med sto med fire strake seire foran den. Men de har kun ett hjemmetap denne sesongen, og det kom mot akkurat Sligo Rovers når de tapte 0-1 her helt tilbake i mai. Siden den tid har de radet opp med seire, og de bør være ekstra motiverte foran denne.

Sligo Rovers innehar fortsatt 3.plassen med 46 poeng, men etter den flotte starten de hadde på sesongen har formpilen pekt nedover ganske lenge. Nå har de 2-2-6 på de ti siste, og plutselig har både Derry City og Bohemians begynt å banke på medaljedøren. Sist klarte Sligo Rovers kun 1-1 hjemme mot Waterford, mens de fikk seg to strake tap mot Dundalk og Shamrock Rovers før det igjen. Kanskje begynner presset å bli for mye?

Her kommer Shamrock til å ønske å revansjere sitt eneste hjemmetap denne sesongen mot et Sligo i fritt fall. H.

12. Hamilton - Partick
Etter ni runder ligger Hamilton rett over streken med åtte poeng. De slipper til altfor mye, og 15 baklengs er flest av alle i serien. Likevel slo de tabelleder Inverness overraskende 2-1 hjemme sist, og skaffet seg med det et lite pusterom til lagene under streken. Det var også deres første hjemmeseier for året etter tre strake tap mot Morton, Kilmarnock og Ayr.

Partick ligger bedre plassert på sin 5.plass med tolv poeng. De har spilt meget underholdende kamper, og hele 17 scoringer på åtte kamper er flest i ligaen. På den andre siden slipper de også inn mange (13) og dermed kan dette fort bli en kamp med en del mål. Etter litt skuffende form og tre tap på rad tok de endelig en flott seier sist med 4-0 over Ayr.

Det er en meget åpen jevn kamp i vente her. Men Partick scorer flest mens Hamilton slipper inn flest. Det gjør at Partick får den bitte lille fordelen som gir UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

Sportspills 96-rekker:
1. West Bromwich - Birmingham H

2. Burton - Morecambe HU

3. Hoffenheim - Köln H

4. Paris Saint-Germain - Angers H

5. Club Brügge - Kortrijk H

6. Eibar - Almeria HU

7. Bohemians - Dundalk HU

8. Derry City - St. Patricks HUB

9. Waterford - Finn Harps HU

10. Drogheda - Longford Town H

11. Shamrock Rovers - Sligo Rovers H

12. Hamilton - Partick UB

Sportspills 432-rekker:
1. West Bromwich - Birmingham H

2. Burton - Morecambe HU

3. Hoffenheim - Köln HU

4. Paris Saint-Germain - Angers H

5. Club Brügge - Kortrijk H

6. Eibar - Almeria HUB

7. Bohemians - Dundalk HU

8. Derry City - St. Patricks HUB

9. Waterford - Finn Harps HUB

10. Drogheda - Longford Town H

11. Shamrock Rovers - Sligo Rovers H

12. Hamilton - Partick HUB