Gå til sidens hovedinnhold

Klubben rykket ned fra Premier League i 2017. Nå er den blitt en TV-serie på Netflix og sikter mot opprykk

Ingen lag i League One scorer mer enn Sunderland. Vi tror det blir en ny målrik kamp mot Lincoln City tirsdag.

(Nettavisen)

Sunderland spilte i Premier League så sent som i 2017, men etter to nedrykk på to sesonger befinner klubben seg fortsatt på nivå tre i engelsk fotball.

Du kan tjene penger på at Sunderland lager målfest tirsdag kveld. Sjekk oddsen her!

Det å rykke ned fra to divisjoner på to sesonger er en prestasjon i seg selv. Sunderland vant bare seks kamper i Premier League i 2016-2017, og sesongen etter fulgt de opp med å kun vinne syv av 46 hjemmekamper i Englands nest øverste divisjon.

Den vonde sesongen da klubben nedrykket til League One er utgangspunktet for de første åtte episodene i dokumentarserien på Netflix, «Sunderland ’Til I die». De to sesongene som er filmet viser hvor stor betydning idrett kan ha for folk. TV-seere verden rundt blir gjennom serien kjent med klubben og arbeiderklassebyen i Nordøst-England.

Etter fire sesonger i League One ser det denne sesongen ut til at Sunderland kan rykke opp igjen til Championship. The Black Cats ligger på andreplass i League One med 50 poeng. De er fire poeng foran Wycombe på tredjeplass. Det blir dermed mye neglebiting resten av sesongen - og ikke bare på Stadium of Light. For TV-serien har gjort at Sunderland har fått mange nye fans milevis unna den slitne skipsbyggerbyen.

Sunderland - Lincoln City

Odds: Sunderland vinner og det scores over 2,5 mål - 2,45

Kampstart tirsdag 12. januar klokken 20.45

Spillestopp kl 20.44 Live odds etter kampstart

Stadium of Light

Vi tror at Sunderland vinner og at det scores over 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,45 i odds

Sunderland har vist superb scoringsform den siste måneden. De scoret tre mål mot Wycombe i helgen, men kampen endte 3-3. Hjemme på Stadium of Light har de vunnet to av de tre siste kampene 5-0 - mot Sheffield Wednesday og Morecambe.

The Black Cats har den beste hjemmestatistikken i i League One. De har tatt 31 poeng av 36 mulige, og de har scoret 29 mål på de tolv kampene. Det gir et snitt på over tre mål per kamp.

Så stor er potten i Vikinglotto førstkommende onsdag. Spillefrist onsdag klokken 18:00.

Men Lee Johnson har noen defensive utfordringer i laget. Det var tydelig da de slapp inn tre mål på Adams Park lørdag, men hjemme på Stadium of Light har de vunnet fire av de fem siste kampene.

Lincoln slo Oxford i helgen. Det er den eneste seieren deres på de åtte siste kampene, og de ligger fortsatt utsatt til på tabellen. Lincoln er bare to poeng over nedrykksstreken, og de har kun vunnet én av de siste seks bortekampene.

Sliter mot de beste lagene

Michael Appletons lag har faktisk kun tapt fire av sine elleve bortekamper, men de har bare tatt fire poeng på bortebane mot lag som befinner seg på øvre halvdel av tabellen. Ikke nok med det.

The Imps har kun klart å holde nullen i én av de siste 15 ligakampene på bortebane. Det er ikke akkurat noen god statistikk å ta med seg til Stadium of Light, hvor Sunderland har herjet mot bedre lag enn Lincoln. I tillegg møter de ligaens toppscorer Ross Stewart. Han har scoret 17 mål så langt, og ni av de 17 målene har kommet hjemme på Stadium of Light. Vi tror han kommer til å gjøre livet surt for Lincoln-forsvaret.

Sunderland har vunnet ti av sine tolv hjemmekamper i ligaen, og i syv av de ti seirene har the Black Cats scoret tre mål eller flere.

Siden vi vet at fem av Lincolns siste ni bortekamper i ligaen har inneholdt tre mål eller flere, tror vi på en målrik match i Nordøst-England tirsdag.

Vi tror på hjemmeseier til Sunderland og at det scores tre mål eller flere i kampen. Det kan du spille på her til 2,45 i odds.