(Nettavisen)

Lørdagens tippekupong består av to kamper fra Eliteserien, seks kamper fra Premier League og fire kamper fra Championship. Bonuspotten er på ca 1,4 mill kroner. Innleveringsfristen er som vanlig kl 15.55.

1. Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt
Denne kampen ble spilt allerede fredag og blir således trukket. Folkerekka viser 29 - 22- 49. Vi prøver oss med UB.

2. Aalesund - Haugesund
Salget av Sigurd Haugen til AGF Aarhus, har som ventet blitt kostbart for Aalesund. Kun ett mål er scoret på de tre siste seriekampene og det er også kun blitt ett poeng i denne perioden for Lars Arne Nilsens menn. Ligger på 9. plass med 21 poeng, men det er kun tre poeng ned til Tromsø på 14. plass og kvalikplassen. Brukbare 3-3-2 hjemme på Color Line stadion med målforskjell på 9-9 totalt, så Aalesund er ikke laget som begeistrer de nøytrale fotballtilhengerne.

Haugesund har faktisk tatt ti poeng på sine fire siste hjemmekamper og kommer senest fra to strake 3-1 seier på Haugesund stadion. For tre uker siden mot Sarpsborg 08 og sist søndag mot nestjumbo Jerv. Har tatt seg opp på sikker plass med to de seirene og ligger på 12. plass med 19 poeng. Det er kun ett poeng ned til Tromsø på kvalikplassen. Svært beskjedne 1-2-5 på bortebane.

Aalesund er overraskende store favoritter, så vi dekker opp med en halvgardering. HU.

3. Brentford - Manchester United
De seks neste kampene på lørdagskupongen er alle fra den andre serierunden i Premier League.

Brentford endte på en flott 13. plass i sin debutsesong i Premier League og er ventet rundt det samme denne sesongen. Viktige Christian Eriksen er borte siden i vår, men goalgetter Ivan Toney er fortsatt i klubben og scoret det ene målet for Brentford, da de hentet opp 0-2 til 2-2 borte mot Leicester i seriepremieren sist helg. Brentford endte opp med 7-3-9 på Brentford Community Stadium sist sesong.

Alt annet enn en pangstart for Erik Ten Hag som manager i Manchester United. Et velspillende og taktisk smart Brighton tok med seg alle poengene fra Old Trafford i seriepremieren og vant 2-1. Manchester United imponerte ikke i den kampen, selv om de hevet seg litt i andre omgang. Endte opp med svake 6-5-8 på bortebane forrige sesong og er neppe en utfordrer til topp fire denne sesongen heller.

Det endte 1-3 i tilsvarende kamp forrige sesong. Nå ser det veldig åpent ut. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

4. Arsenal - Leicester
Solid seriepremiere for Arsenal borte mot Crystal Palace forrige fredag og en fortjent 2-0 seier. Åpnet strålende i den kampen de første 20 minuttene, men falt av etterhvert. Gabriel Jesus er en meget solid tilvekst og midtstopper William Saliba var blant lagets beste i den kampen. Endte på 5. plass forrige sesong og er en soleklar kandidat til topp fire denne sesongen. Meget solide 13-2-4 på Emirates Stadium forrige sesong.

Leicester endte opp med 59 baklengsmål forrige sesong og det var flest av topp ti-lagene. Endte på 8. plass med 52 poeng, men var svake på bortebane og vant ikke mer enn fire bortekamper (4-6-9). Skuslet vekk en 2-0 ledelse hjemme mot Brentford i seriepremieren og måtte nøye seg med 2-2 og ett poeng. Mannskapsmessig er det få endringer siden forrige sesong.

2-0 til Arsenal i tilsvarende kamp forrige sesong. Det må være en veldig god vinnersjanse for Arsenal også nå. H.

5. Brighton - Newcastle
Graham Potter har gjort en fantastisk solid jobb med Brighton og de innledet denne sesongen på beste vis med 2-1 seier borte mot Manchester United. Endte på en flott 9. plass forrige sesong og er topp ti-kandidat også denne sesongen. Viktige profiler som Marc Cucurella og Yves Bissouma er solgt, men så ikke ut som det svekket laget nevneverdig. Men hadde ikke bedre enn 5-7-7 på hjemmebane forrige sesong og scoret kun 19 mål på de hjemmekampene.

Newcastle med forventet seier hjemme mot nyopprykkede Nottingham Forest i seriepremieren og var nok nærmere 3-0 i den kampen. Endte opp med en komfortabel 2-0 seier. Endte tilslutt på 11. plass forrige sesong, men ikke bedre enn 5-4-10 på bortebane.

Det står 1-3-0 på de fire siste tilsvarende på Palmer Stadium. Vi tror ikke Brighton taper denne gang heller. HU.

6. Manchester City - Bournemouth
En strålende start for Erling Braut Haaland i Manchester City med begge scoringene for laget i 2-0 seieren borte mot West Ham i seriepremieren. City hadde full kontroll i den kampen og er den store favorittene til å ta hjem seriegullet også denne sesongen. Endte opp med 15-2-2 på Etihad stadium forrige sesong.

Nyopprykkede Bournemouth med en fullt fortjent 2-0 seier hjemme mot bortesvake Aston Villa i seriepremieren og Scott Parker kunne ikke fått en bedre start som manager for sørkystklubben. Endte opp med flotte 12-6-5 på bortebane i opprykkssesongen fra Championship. Er nok uansett blant nedrykkskandidatene denne sesongen.

Manchester City blir lørdagskupongens største favoritt og vanskelig å argumentere for annet enn hjemmeseier i denne. H.

7. Southampton - Leeds
Southampton avsluttet forrige sesong med kun fem poeng på de tolv siste seriekampene (1-2-9) og endte tilslutt på 15. plass med 40 poeng. Innledet den nye sesongen med 1-4 tap borte mot Tottenham og det er indikatorer på at Southampton får en strevsom sesong. Troppen er ikke styrket siden forrige sesong og feelingen at manager Ralph Hasenhüttl etterhvert sitter utrygt. Moderate 6-7-6 på hjemmebane forrige sesong.

Leeds kjempet mot nedrykk i det aller lengste forrige sesong og berget først plassen i den siste serierunden med 2-1 seier borte mot Brentford. Viktige Kalvin Phillips og Raphina er begge solgt, men Leeds kan i det minste glede seg over at Patrick Bamford er skadefri etter å ha mistet store deler av fjorårssesongen. Innledet denne sesongen med 2-1 seier hjemme mot Wolverhampton. Borte ble det 5-5-9 totalt forrige sesong.

0-2 og 1-0 i tilsvarende kamp de to foregående sesongene. Vi markerer for U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Wolverhampton - Fulham
Skuffende avslutning på forrige sesong for Wolverhampton med kun to poeng på de sju siste seriekampene og falt dermed ned til 10. plass med 51 poeng. Hadde fortjent poeng i seriepremieren borte mot Leeds, men endte opp med 1-2 tap. Goncalo Guedes er hentet fra Valencia og kan få sin debut denne lørdagen, mens Raul Jimenez fortsatt er ute med skade. Wolves med moderate 7-3-9 hjemme på Molineux forrige sesong.

Meget solid seriepremiere av Fulham med 2-2 hjemme mot Liverpool og ingenting å si på at Fulham fikk med seg poeng i den kampen. Leverte formidable 106 scoringer som vinnere av Championship forrige sesong, men er uansett blant de fremste nedrykkskandidatene. Aleksandr Mitrovic scoret fantastiske 43 seriemål forrige sesong serberen innledet med to scoringer mot Liverpool.

Under tvil lar vi Wolverhampton få full tillit. H.

9. Huddersfield - Stoke
De fire siste kampene på lørdagskupongen er alle hentet fra Championship det er spilt to serierunder hittil.

Huddersfield med 18 og 20. plass de to første sesongene etter nedrykket fra Premier League, men hevet seg voldsomt forrige sesong og endte på 3. plass. Tok seg helt til playoff-finale, men der ble det 0-1 tap mot Nottingham Forest. Ikke funnet tilbake til de taktene denne sesongen og har innledet med to ettmålstap. 0-1 hjemme mot Burnley i seriepremieren og 1-2 borte mot Birmingham forrige lørdag. Solide 13-6-4 hjemme på Kirklees stadium forrige sesong.

Stoke rykket ned fra Premier League etter 2017/18-sesongen og har ikke vært i nærheten av opprykk i sine fire sesonger i Championship. 16, 15 og de to siste sesongene på 14. plass er fasiten for Stoke. Innledet denne sesongen med 0-2 tap borte mot Millwall, men slo tilbake med 2-0 seier hjemme mot Blackpool sist lørdag. 7-6-10 og 6-10-7 på bortebane de to foregående sesongene.

1-1 i tilsvarende kamp begge de to foregående sesongene. Vi spiller HU.

10. Hull - Norwich
Så sent som sesongen 2016/17 spilte Hull i Premier League, men siden dengang har de også vært nede i League One. Rykket opp igjen til Championship foran forrige sesong og endte på 19. plass da, men hadde hele 14 poeng ned til Peterborough under streken. Beskjedne 7-4-12 på MKM stadium i fjorårssesongen. Innledet denne sesongen med 2-1 seier hjemme mot Bristol City, mens det ble 0-0 borte mot Preston forrige lørdag.

Norwich rykket opp til Premier League før 2019/20-sesongen, men endte sist og rykket rett ned igjen. Tok ny sats sesongen og vant Championship sesongen 2020/21, for igjen å havne sist i Premier League forrige sesong. Er blant opprykksfavorittene denne sesongen, men kun tatt ett poeng på de to første seriekampene.

På tide at Norwich viser seg frem nå. B.

11. Millwall - Coventry
Hjemmelaget har vært i nærheten av playoffplass de tre foregående sesongene. 8. plass sesongen 2019/20, 11. plass sesongen 2020/21 og 9. plass forrige sesong. Solide 13-6-4 på The Den forrige sesong. Innledet denne sesongen med 2-0 seier hjemme mot Stoke, mens det ble 0-2 tap borte mot Sander Berge og hans Sheffield United forrige lørdag.

Coventry rykket opp til Championship foran 2020/21-sesongen og endte på 16. plass da. Hevet seg ytterligere forrige sesong og endte på 12. plass med 64 poeng. Forholdsvis moderate 7-8-8 på bortebane da. Sterkt med 1-1 i seriepremieren borte mot Sunderland, mens forrige søndags hjemmekamp mot Rotherham ble avlyst grunnet elendige baneforhold på Coventry Building Society Arena.

1-1 og 1-2 i tilsvarende kamp på the Den de to foregående sesongene. Vi spiller HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Sunderland - Queens Park Rangers
Tradisjonsrike og svært populære Sunderland forsvant ut av Premier League etter sesongen 2016/17 og endte sist i Championship sesongen etter og rykket dermed ned til League One. Etter fire strake sesonger i opprykkskampen i League One, lyktes laget endelig i playoff-finalen mot Wycombe i vår. Fått en bra start med fire poeng på de to første seriekampene og sterkt med 3-2 seier borte mot Bristol City forrige lørdag. Solide 16-3-4 hjemme på Stadium of Light forrige sesong.

Stefan Johansen holder fortsatt koken i Queens Park Rangers. London-klubben endte på 11. plass forrige sesong, men var kun ni poeng unna playoff. Er en blant mange outsidere til playoff også denne sesongen. Innledet sesongen med 0-1 tap borte mot Blackburn, men slo tilbake med 3-2 seier hjemme mot Middlesbrough forrige lørdag. Moderate 9-3-11 på bortebane forrige sesong.

Det er ikke veldig mange sikkeralternativer på lørdagens tippekupong utenom Arsenal og Manchester City. Vi tar sjansen på Sunderland. H.

96-rekker:
1. Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt UB

2. Aalesund - Haugesund HU

3. Brentford - Manchester United HUB

4. Arsenal - Leicester H

5. Brighton - Newcastle HU

6. Manchester City - Bournemouth H

7. Southampton - Leeds U

8. Wolverhampton - Fulham H

9. Huddersfield - Stoke HU

10. Hull - Norwich B

11. Millwall - Coventry HB

12. Sunderland - Queens Park Rangers H

432-rekker:
1. Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt UB

2. Aalesund - Haugesund HU

3. Brentford - Manchester United HUB

4. Arsenal - Leicester H

5. Brighton - Newcastle HU

6. Manchester City - Bournemouth H

7. Southampton - Leeds HUB

8. Wolverhampton - Fulham H

9. Huddersfield - Stoke HU

10. Hull - Norwich B

11. Millwall - Coventry HUB

12. Sunderland - Queens Park Rangers H