(Nettavisen)

Oddssetterne hos Norsk Tipping mener sannsynligheten for at Slovakia vinner mot Norge er så liten at de kun tilbyr 1,02 i odds på norsk seier.

Det betyr at satser du 100 kroner på Norge i torsdagens kamp vinner du kun to kroner om Sander Sagosen & Co slår Slovakia. Det er egentlig ikke så rart.

Oppsiktsvekkende odds på norsk storseier

Slovakia har nemlig tapt alle ni EM-kampene de har spilt så langt i historien, og vi tror det tiende tapet kommer mot Norge torsdag kveld. Og vi tror det kan bli stygge sifre.

Norge har vunnet de fire siste kampene mot Slovakia. Seiersmarginen til har vært elleve mål i snitt. Vi tror Norge feier over vertsnasjonen i torsdagens EM-åpning.

Norge - Slovakia

Odds: Handikap 2-veis -8.5 - Norge vinner med ni mål eller flere - 1,75

Kampstart torsdag 13. januar klokken 20.30

Spillestopp kl 20.29 Live odds etter kampstart

Ondrej Nepeala Arena

Kampen kan sees på TV3/Viaplay

Vi tror at Norge vinner med ni mål eller flere. Det spiller du på her til 1,75 i odds

Torsdag spiller Norge åpningskampen i EM i Kosice. De norske håndballguttene fikk en elendig generalprøve før årets EM. De tapte 25-35 mot gullfavoritt Danmark. Det var tap nummer ni for Danmark på de ti siste kampene.

I forrige EM for to år siden imponerte nordmennene. De tok full pott i den innledende runden, og de fortsatte med fire strake seiere i hovedrunden. Semifinalen mot Kroatia ble en thriller, men de norske håndballguttene tapte 28-29 etter ekstraomganger. I kampen om tredjeplassen vant Norge 28-20 mot Slovenia. Det var Norges første EM-medalje i historien.

Se Norge - Slovakia på TV3. Skaff deg tilgang her

Spørsmålet er om de klarer å gjenta den prestasjonen. I 2021 klarte ikke Christian Berges menn å følge opp suksessen.

Corona-trøbbel

Norge og røk ut i kvartfinalen mot Spania i VM i fjor. I de to foregående verdensmesterskapene tok det norske laget seg helt til finalene, men de tapte begge - mot henholdsvis Danmark (2019) og Frankrike (2017).

I den første kampen i årets mesterskap venter vertsnasjonen Slovakia, som spiller sin første sluttspillkamp på ti år.

Så stor er Lotto-potten på lørdag. Klikk her for å levere Lotto-kupong

Da er det naturlignok et antiklimaks for vertsnasjonen at de ikke får bruke mer enn 25 prosent av tilskuerkapasiteten i Ondrej Nepeala Arena. Dermed blir det ikke kampene de folkefestene som slovakene hadde håpet på.

Det er ikke det eneste som har gått skeis for Slovakia.

EM-oppladning ble nemlig ikke akkurat som planlagt. Vertsnasjonen har tre spillere ute med corona og måtte avlyse begge oppkjøringskampene mot Østerrike sist uke.

Slovakia satset på tøff motstand gjennom EM-forberedelsen i fjor. Det ga syv strake tap mot Spania, Ungarn, Kroatia og Serbia med til dels store sifre.

Tapt alle ni EM-kampene

Norge har ikke møtt slovakene på 10 år, men slo dem 34–27 i 2012.

Da Slovakia deltok i EM i 2011 vant de ikke en eneste kamp. De tapte fire kamper og spilte én uavgjort. De tapte 35-33 mot Polen i den første kampen, deretter fikk de bank av Sverige og tapte 22-38. Slovakene tapte også 18-23 mot middelmådige Argentina, før de spilte 29-29 mot Chile. Den siste kampen endte med 31-26-tap mot Sør-Korea. Slovakia har faktisk aldri vunnet en EM-kamp på ni forsøk.

Vi tror heller ikke at de får det lett i årets mesterskap, selv om de spiller på hjemmebane.

Så stor er Lotto-potten på lørdag. Klikk her for å levere Lotto-kupong

Laget, som ledes av den tidligere landslagsspilleren Peter Kukucka, må antakeligvis kjempe med Russland om andreplassen i gruppen. Slovakene skal være bedre enn Litauen, men de mister litt av hjemmefordelen siden tilskuerkapasiteten er redusert i hallene.

Norge har vært overlegen i de fire siste kampene de har spilt mot Slovakia. I tre av de fire seirene har de norske håndballguttene vunnet med elleve mål eller flere. Vi tror ikke at årets utgave av Norge er noe dårligere.

Tapet mot danskene i generalprøven var forhåpentligvis den vekkeren de norske spillerne trengte før mesterskapet. De skal feie over Slovakia i torsdagens kamp. Det vil i så fall være den femte strake seieren mot slovakene.

Vi tror at Norge vinner med ni mål eller flere. Det spiller du på her til 1,75 i odds