(Nettavisen)

Verdenscup stafett - Anterselva

Søndag 22. januar

Kvinnene starter 11:45

Herrene starter 14:30

Her finner du all oddsen på skiskyting

Konkurransen ser du på NRK

Verdenscupen i skiskyting fortsetter i italienske Anterselva denne helgen med stafett for både menn og kvinner søndag. De norske herrene har vært suverene denne sesongen, og har tatt samtlige stafettseire. Norge var uten stafettseier på kvinnesiden før Ruhpolding forrige helg, men der slo de norske jentene til med en klar seier.

Stafett 4x7.5 km, menn

Sist herrene gikk stafett denne sesongen gikk det slik:

1. Norge

2. Tyskland + 20.1

3. Frankrike + 55.6

De norske herrene er klare favoritter på oddsen

Herrene har også gått tre verdenscupstafetter denne sesongen. Den første i finske Kontiolahti i begynnelsen av desember. I Kontiolahti var det Vetle Sjåstad Christiansen, Sturla Holm Lægreid, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø som gikk for Norge, og Norge vant overlegent 43.9 sekunder foran Tyskland. Det ble gjort om på laget før stafetten i Hochfilzen da Tarjei Bø ble byttet ut med Filip Fjeld Andersen. Norge vant også da, og da var avstanden ned til Sverige på andreplass 20.0 sekunder.

Norge var derfor som ventet storfavoritt før stafetten i Ruhpolding forrige helg. Det ble nok en seier til de norske herrene foran Tyskland på andreplass (+20.1) og Frankrike på tredjeplass (+ 55.6). Sturla Holm Lægreid gikk 1. etappe, Tarjei Bø gikk 2. etappe, Vetle Sjåstad Christiansen gikk 3. etappe, mens Johannes Thingnes Bø gikk ankeretappen for Norge. Norge stiller med samme lag også denne gang, men de skifter litt på rekkefølgen hvor Johannes Thingnes Bø går den tredje etappen mens det er Vetle Sjåstad Christiansen som tar seg av ankeretappen denne gang.

Norge har vunnet alle de tre stafettene de har gått denne sesongen, og det er vanskelig å argumentere for noe annet enn en ny norsk seier. Oddsen er ikke voldsom, men seiersmulighetene er da også meget store.

Vi tror på en ny norsk seier for herrene, og det spiller du på her.

Stafett 4x6 km , kvinner

Sist kvinnene gikk stafett denne sesongen gikk det slik:

1. Norge

2. Tyskland + 15.3

3. Italia + 33.5

Kan de norske jentene klare det igjen?

Det er nå gjennomført tre stafetter i kvinneklassen denne sesongen. I verdenscup-åpningen i finske Kontiolahti innfridde Sverige som favoritter og hadde 28 sekunder ned til Tyskland på andreplass og 31.5 sekunder ned til Norge på tredjeplass. En uke senere var det stafett i Hochfilzen. Da vant Frankrike, mens Sverige gikk inn til en andreplass ti sekunder bak. Norge stilte da med et redusert lag (Karoline Knotten, Emilie Kalkenberg, Karoline Erdal og Ingrid Landmark Tandrevold) og endte på femteplass, drøye minuttet bak vinneren.

Den kjipe statistikken snudde for de norske jentene da de tok seieren på stafetten i Ruhpolding forrige helg. Det var første gang med Marte Olsbu Røiseland på laget denne sesongen.

Nå skal jentene gå stafett i Anterselva og igjen så stiller Olsbu Røiseland til start. Denne gang med Ida Lien (som kommer inn for Karoline Knotten), Ragnhild Fremsteinevik og Ingrid Landmark Tandrevold. De tøffeste imot denne gangen blir nok Sverige som kommer med søstrene Öberg og Frankrike som får tilbake verdenscuplederen Julia Simon på ankeretappen. Norsk Tipping har satt Sverige og Frankrike som favoritter med hhv. 2.45 og 2.75 i odds, men man så sist gang at de norske jentene absolutt ikke må avskrives. Det bør være gode muligheter til ny norsk suksess, og til 4.50 i odds er det et klart godkjent spill.

Vi tror Norge vinner kvinnestafetten til 4.50 i odds. Det kan du spille på her.