(Nettavisen)

Det er over en måned siden Martin Ødegaard forrige gang var i startelleveren hos Arsenal. I de fire siste kampene har den norske landslagskapteinen kommet inn i løpet av andre omgang.

Ca. 14 millioner kroner i Lotto-potten. Spillefrist lørdag kl. 18.00

Men flere britiske medier, blant andre BBC og Evening Standard, mener at Ødegaard kan få sjansen fra start i lørdagens kamp mot Newcastle.

Kieran Tierney og Martin Ødegaard kjemper begge om en startplass i lørdagens kamp, skriver Evening Standard, som har 22-åringen med i sitt forslag til lagoppstilling.

Duoen, som har slitt med skader denne sesongen, startet på benken i forrige helgs 0-4-nederlag mot Liverpool. Tierney vil kunne komme inn på venstrebacken istedenfor Nuno Tavares, mens Ødegaard antakeligvis må danke ut Alexandre Lacazette i nummer 10-rollen.

Black Week-tilbud! Her kan du se alle årets Premier League-drakter

Evening Standard mener det er sannsynlig at Arsenal stiller slik (4-2-3-1): Ramsdale; Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney; Partey, Maitland-Niles; Saka, Odegaard, Smith Rowe; Aubameyang.

Arsenal - Newcastle

Odds: Arsenal vinner og holder nullen - 2,70

Kampstart lørdag 27. november kl. 13.30

Spillestopp kl 13.29 Live odds etter kampstart

Emirates

Kampen kan sees på TV2 Sport Premium 1

Vi tror Arsenal vinner og holder nullen Det spiller du på her til 2,70 i odds

Arsenal klarte seg brukbart på Anfield forrige helg frem til the Gunners-manager Mikel Arteta reagerte på taklingen til Sadio Mané og vekket publikum på Merseyside.

Det var som Liverpool fikk inn en ekstra spiller når det skjedde, og de scoret på rett tidspunkt for å vippe kampen i sin favør.

Arsenal sto uten tap i ti kamper på rad før de kom til Liverpool, og vi tror de slår tilbake på direkten her. De skal være et bedre lag enn Newcastle.

Vi har funnet en rekke argumenter for at Arsenal vinner lørdagens kamp.

For det første har Arsenal vunnet 17 av de siste 18 kampene i alle turneringer mot the Magpies. Det eneste tapet i denne perioden kom på St James' Park i april 2018. Da endte det med 2-1-seier til Tyneside-laget.

Arteta har aldri tapt mot Newcastle

Det god nok grunn alene til å plassere pengene på Arsenal, men det er flere argumenter.

Newcastle har tapt de ti siste bortekampene mot Arsenal, hvorav ni av dem i ligaen.

Ca. 14 millioner kroner i Lotto-potten. Spillefrist lørdag kl. 18.00

Dersom man se grundigere på statistikken vil man oppdage at gjestene fra Nordøst-England ikke har scoret i de seks siste kampene på Emirates, mens Arsenal har scoret det første målet i 17 kamper på rad mot Newcastle.

Det er også verdt å notere seg at the Gunners aldri har tapt en hjemmekamp i Premier League mot et lag som har ligget sist på tabellen. Fasiten viser 15 seire og seks uavgjorte. The Magpies ligger helt sist på tabellen før lørdagens match. De har bare plukket seks poeng så langt.

Det finnes faktisk enda flere grunner til å plassere pengene på Arsenal.

Arteta har nemlig vunnet alle ti kampene han har vært involvert i som Arsenal-spiller og manager mot Newcastle.

Black Week-tilbud! Her kan du se alle årets Premier League-drakter

Slipper inn flest mål i PL

Målene har rent inn hos Newcastle denne sesongen. De står med 27 baklengs på de første 12 serierundene. Det er ingen lag som har sluppet inn flere mål i Premier League denne sesongen.

Dette er første gang på 66 år at Newcastle ikke har klart å holde nullen i de første tolv kampene i Premier League.

Her er hele lørdagens oddsprogram!

Vi kan allerede hive kaldt vann i blodet på de av Newcastle-fansen som håper på en opptur mot Arsenal med ny manager. Den nye Newcastle-sjefen Eddie Howe har så langt tapt alle fem bortekampene mot Arsenal da han var Bournemouth-manager, og vi tror han opplever sitt sjette tap lørdag.

Newcastle er tross alt det eneste laget i Premier League som står uten en trepoenger etter de tolv første kampene.

Det er ingen dårlig idé for Newcastle å satse mer offensivt under Eddie Howe, slik situasjonen er. The Magpies må begynne å vinne kamper. De vil antakeligvis slå noen lag med å kjøre den ultra offensive stilen, men ikke Arsenal.

Vi tror Arsenal vinner og holder nullen Det spiller du på her til 2,70 i odds