(Nettavisen)

Watford ga mer og mer opp utover i sesongen før de rykket ned fra Premier League med klar margin forrige sesong. Nå får de en tøff test allerede i første runde når Sander Berges Sheffield United står på den andre banehalvdelen.

Watford - Sheffield United
Uavgjort til pause @ 2.05
Spillestopp: Mandag 1. august kl. 20.44

Trykk her for å levere dette spillet

Kampen ser du på Viaplay / Viasport 1

Watford rykket ned fra Premier League
Watford måtte ta turen ned til Championship etter at de avsluttet forrige sesong i Premier League på en helt forferdelig måte. Med 0-1-8 på de ni siste og kun to seire på de 25 siste kampene ble det klart ganske så tidlig at denne utgaven av Watford rett og slett ikke hang med på nivået. Med 23 poeng på 28 kamper hadde de kun Norwich bak seg på tabellen etter 38 runder, og med hele 15 poeng opp til Leeds over streken var det aldri noe tvil om nedrykket den siste tiden. Watford hadde massive problemer i begge ender av banen, hvor de scoret nest færrest mål med sine 34, mens de også slapp inn tredje flest med 77. Her hjemme på Vicarage Road var det fullstendig krise, og åtte poeng på 19 kamper gjorde de til det klart svakeste laget på eget gress. Etter nedrykket har mange spillere forlatt klubben, deriblant norske Joshua King som dro til Tyrkia og Fenerbahce. På innfronten har de vært skralere, men blant annet har Mario Gaspar kommet inn fra Villarreal.

Tirsdag kan DU vinne 207 millioner i Eurojackpot. Legg din kupong her!

Starten ødela for Sheffield United
For Sheffield Uniteds del så ble mye av sesongen i fjor ødelagt i starten. For de fikk en ganske så svak start, og lå lenge langt nede på tabellen i Championship. Men etter hvert så fant de formen igjen, og på de 30 siste kampene var Sheffield United det tredje beste laget i Championship. De avsluttet fint med tre strake seire, hvor de slo Fulham hele 3-0 i den siste kampen før ferien, og det hele endte med en kurant femteplass med 75 poeng som ga playoff mot Nottingham Forest. Etter at Sheffield United tapte hjemmekampen 1-2 så det mørkt ut, men de slo tilbake å vant bortekampen med samme sifre før de dessverre røk ut på straffesparkkonkurranse. Når man så ser at Nottingham Forest gikk hele veien og rykket opp til Premier League så viser det bare hvor små marginene er.

Det er fine 41 millioner i Vikinglotto-potten på onsdag. Legg din kupong her!

Sander Berge er fortsatt i klubben
Foran denne sesongen var det en del snakk om at Sander Berge kanskje skulle bytte klubb. Men treneren gikk tidlig ut å sa at Berge ikke var til salgs, og egentlig har sommeren gått uten de helt store ryktene om akkurat det. Det til tross for at landslagstrener Ståle Solbakken gikk klart ut å sa at Berge ikke hører hjemme i Championship. Mye av grunnen til det noe sviktende ryktegrunnlaget er nok skadene han har plagdes med, og også forrige sesong måtte han stå over en god del kamper. Men Berge ble bedre og bedre utover sesongen, og hvis han klarer å holde seg skadefri blir han en viktig mann for Sheffield United utover denne høsten.

Mange forandringer for Watford
Første utfordring blir bortekampen mot Watford, og hvis man ser på hva Watford presterte på hjemmebane i Premier League forrige sesong så blir man ikke særlig imponert. Lite mål, lite poeng og lite godt spill var ingrediensene, og når man blander inn at stallen ser ganske annerledes ut nå kan det ta tid før kjemien sitter helt som den skal. Da bør det sitte bedre fra start av for Sheffield United, som etter hvert har bygd en solid base. Men Sheffield United er garantert fornøyde med uavgjort her, og de kommer nok ikke til å selge seg tidlig. Dermed kan dette bli en ganske forsiktig innledning, og 0-0 til pause er ikke utenkelig. Vi får 2.05 på uavgjort til pause, og da sikrer man seg også litt i tilfelle det ender feks 1-1. Det ser ut som et klart fristende spill.

Watford - Sheffield United
Uavgjort til pause @ 2.05
Spillestopp: Mandag 1. august kl. 20.44

Trykk her for å levere dette spillet