(Nettavisen)

Kun én av de siste 22 Nord-London-derbyene i Premier League har blitt vunnet av bortelaget.

Arsenal vant 1-0 på White Hart Lane i mars 2014. Kun en av spillerne fra den gang er fortsatt i klubben. Han heter Mikel Arteta. Arsenal-manageren startet på midtbanen hos the Gunners

Tottenham - Arsenal

Odds: Arsenal vinner - 3,15 i odds

Kampstart torsdag 12. mai kl 20.45

Spillestopp kl 20.44 Live odds etter kampstart

Tottenham Hotspur Stadium

Kampen vises på TV2 Sport Premium 1

Vi tror at Arsenal vinner. Det spiller du på her til 3,15 i odds

Det var ikke mange som før denne sesongen trodde at Arsenal og Tottenham Hotspur skulle kjempe om den siste Champions League-plassen med tre serierunder igjen å spille.

De to klubbene fikk en vidt forskjellig start på sesongen, men det var 3-1-seieren til Arsenal i Nord-London-derbyet på Emirates Stadium som beseglet Nuno Espirito Santos skjebne som Spurs-trener, og fikk fart på Mikael Artetas Arsenal.

Champions League-plass i potten

Nå har Antonio Conte tatt over hos Spurs, og torsdag møtes Arteta og Conte for første gang i det som er et av de viktigste Nord-London-derbyene i historien.

Men Arsenal er ingen drømmemotstander for Conte. Han har kun vunnet én av åtte kamper mot dem.

Contes vinnerprosent på 11,5 prosent mot the Gunners er den dårligste vinnerprosenten hans mot en klubb han har møtt minst fem ganger i managerkarrieren.

Spurs holdt stand mot Liverpool på Anfield og klarte 1-1 i lørdagens kamp, men Arsenals 2-1-seier mot Leeds 24 timer senere gjorde at Martin Ødegaard og lagkameratene har skaffet seg en fordel i kampen om en topp fire-plassering.

Nå er det 854 millioner i Eurojackpot-potten. Lever din kupong her

Matematikken er enkel.

Arsenal vil stå med 69 poeng med seier i torsdagens kamp, og da har de en luke på syv poeng ned til Tottenham med kun to kamper igjen. Det betyr at the Gunners sikrer seg en plass i neste sesongs Champions League med seier, mens Tottenham trenger tre poeng for å kunne legge press på rivalene.

Da vil de være ett poeng bak the Gunners før de to siste serierundene.

Antonio Contes lag er i fin hjemmeform. Tottenham har vunnet fire av de fem siste hjemmekampene, og de har scoret 16 mål i denne perioden.

Må bryte trend

Nord-London-derbyene har statistisk gått i hjemmelagenes favør de siste sesongene. Det har ikke vært en borteseier i disse oppgjørene siden 2014.

Spurs er også ubeseiret i seks hjemmekamper på rad mot Arsenal i alle turneringer, og de står med seier i de siste to. De har faktisk ikke tapt mot naboen siden de flyttet inn på Tottenham Hotspur Stadium, men den statistikken kan få seg en kilevink torsdag. Kun Liverpool, Manchester City og Arsenal har vunnet flere hjemmekamper i den engelske toppdivisjonen enn Spurs, mens Arsenal har tapt syv bortematcher.

Nå er det 854 millioner i Eurojackpot-potten. Lever din kupong her

At de nylig tapte mot Crystal Palace og Southampton taler ikke til the Gunners fordel.

Nord-London-derbyet er normalt en kamp som byr på mange mål. I fem av de siste seks kampene har begge lag scoret. At begge lag scorer i kampen gir 1,62 i odds.

I det omvendte oppgjøret mellom disse lagene på Emirates vant Arsenal 3-1. Vi er usikker på om det blir like mange mål i torsdagens kamp, men vi tror det blir samme vinner.

Vi tror at Arsenal vinner. Det spiller du på her til 3,15 i odds