(Nettavisen)

Denne ukens søndagskupong består av seks kamper fra Eliteserien, fem fra Premier League og en fra tysk Bundesliga. Bonuspotten har økt til ca. 1,6 millioner kroner. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

Onsdag er det ca. 173 millioner i Viking Lotto-potten! Legg din kupong her før 18.00.

1. Brann - Molde
Brann kjemper fortsatt for harde livet der nede i bunnen av tabellen, og de ligger fortsatt helt sist med 22 poeng når det gjenstår tre runder. De har slitt kraftig med å avgjøre kampene til deres fordel den siste tiden, og 0-5-2 på de sju siste er langt fra bra nok. Men med kun to poeng opp til Stabæk på kvalik har de fortsatt gode muligheter, men da trengs det nok poeng her mot Molde. Nå kommer de fra to kurante 2-2 kamper på rad mot Rosenborg og Sandefjord og utligningen til 2-2 på overtid mot Sandefjord sist kan fort vise seg å bli avgjørende i bunnstriden. Her mangler de Gerson, Sane og Kristiansen med skader.

Molde knuste Rosenborg 4-1 på hjemmebane sist, selv om resultatet kanskje lyver litt da trønderne var best den første halvtimen før de raste sammen utover i kampen. Men fem seire på de sju siste kampene gjør sitt til at de enda ikke er helt slått ut i gullkampen der de har fem poeng opp til Bodø/Glimt med tre kamper igjen. Molde trives godt mot Brann, hvor de har vunnet de tre siste kampene og kun har tapt en gang på de ti siste møtene. Senest ble det 4-0 når lagene møttes i Molde 16.mai. De har fortsatt langtidsskadede Haraldseid og Ellingsen ute, pluss at Hestad og Sigurdarson også er ute foran denne.

Brann skulle nok gjerne hatt en seier, men de trives meget dårlig mot Molde og Molde har nok fortsatt et ørlite håp om gull. Vi ender opp med UB.

2. Haugesund - Sandefjord
Haugesund ligger på en trygg 9.plass med tre kamper igjen, men hadde det ikke vært for deres meget flotte hjemmestatistikk så hadde de vært nede for lengst. For de har hentet hele 27 av sine 34 poeng her på eget gress, og også de tre siste hjemmekampene har vært ganske så gode med 7-0 over Mjøndalen, 0-0 mot Rosenborg og 2-2 mot serieleder Bodø/Glimt. Litt bekymrende er det at de ikke har vunnet mer enn en kamp på de ni siste, men de er altså flere knepp bedre her hjemme enn på reisefot. Bojang er ute her, det samme er Våge Nilsen mens Krygård er ute med gule kort.

Sandefjord reddet sin sesong allerede i starten når de sanket nok poeng til å klare seg gjennom en ganske så laber høst. Nå har de 2-5-7 på de 14 siste kampene, og dermed har de til slutt ramlet helt ned på kvalik med 30 poeng. Men med seks poeng ned til Stabæk bør de være sikret en ny kontrakt, og det kan være greit når man ser den svake borteformen de har som for øyeblikket viser 0-1-6 på de sju siste forsøkene. Det endte 1-1 i det motsatte oppgjøret, men her blir det en helt annen kamp. Gussiås er fortsatt skadet foran denne.

Haugesund er sterke hjemme, mens Sandefjord har raknet mer og mer utover. H.

3. Kristiansund - Viking
Kristiansund så en drøm om medaljer i det fjerne en stund, men nå virker det fjernere og fjernere etter at formen har skranglet den siste måneden med 1-1-3 på de fem siste inkl. tap mot bunnlagene Mjøndalen (0-5) og senest Stabæk (0-3). De er riktignok en god del bedre her på eget gress med 29 poeng på 13 kamper, men også her har de skuffet litt på slutten med 1-3 mot Sarpsborg 08 og 1-1 mot Tromsø. Dermed er det litt opp til bevis her når tredjeplasserte Viking kommer på besøk. Furu er fortsatt ute, og Kartum er ute med karantene her.

For akkurat Viking har vært en av høstens store kanoner med sin flotte form. De har 5-2-1 på de siste åtte, og her på bortebane har de faktisk ikke tapt siden de røk 2-3 for Odd tilbake i juli. Det gjør at de nå har fått en god luke ned til lagene under hvor Viking nå har 48 poeng på bronsen, mens Lillestrøm har 45, Rosenborg 43 og Kristiansund 43. Det ble 1-1 mot Haugesund i forrige kamp, og her må de klare seg uten Tripic som er skadet, mens Vikstøl står over med karantene.

Slår hjemmesterke Kristiansund tilbake etter slakk form? Hvem har den sterkeste psyken i slike situasjoner? Det er uvisst, og det enkle svaret her er HUB.

4. Mjøndalen - Sarpsborg 08
Bruntrøyene fra 3050 Mjøndalen kjemper fortsatt for å beholde plassen, og det er noe de har blitt vant med de siste sesongene. Utrolig nok har de alltid klart seg, og med tre kamper igjen ligger de igjen under streken med to poeng opp til Stabæk. Men formen er faktisk ikke så aller verst med 2-1-1 på de siste fire, og etter at det så helt svart ut en periode ser det faktisk mye bedre ut nå. De tok en utrolig viktig borteseier i rivaloppgjøret mot Strømsgodset sist (2-1), og her møter de Sarpsborg 08 som de klarte 1-1 mot i det motsatte oppgjøret tidligere i sesongen. Hjemmestatistikken er dog det verste punktet, for de er seriens dårligste hjemmelag med elleve poeng på 13 kamper. Walstad er suspendert i denne.

Sarpsborg 08 er laget med best form i serien med 4-1-0 og 13 poeng på de fem siste kampene, etter at de "bare" klarte 1-1 hjemme mot Odd sist. Det gjør at de har klatret opp til en 8.plass på tabellen med 36 poeng, men noe særlig høyere kommer de nok ikke da det nå er seks poeng opp til Vålerenga på 42. De har ikke vært særlig sterke på bortebane hvis man ser sesongen under ett, men 3-1 mot Kristiansund og 2-1 over Viking på de to siste er ganske så kruttsterkt.

Mjøndalen har alt av motivasjon her, og bør klare å få med seg noe. Helt sikre er vi likevel ikke da Særp har tatt noen skikkelige skalper i det siste mot lag som i likhet med Mjøndalen har hatt mye å kjempe for. Det blir HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Rosenborg - Bodø/Glimt
Rosenborg har hatt en farlig tendens i de siste kampene, der de rett og slett rakner når det kommer baklengsmål. De spiller ganske bra frem til det skjer, men så glipper det fullstendig. Nå har de bare en seier på de seks siste (1-3-2), og særlig de tre siste kampene mot Lillestrøm (1-3), Brann (2-2) og Molde (1-4) har vært alarmerende for hvordan moralen i laget er for øyeblikket. Nå ligger de på en 5.plass med fem poeng opp til Viking, og det kan virke som de må si adjø til både medalje, E-cup og trener etter denne sesongen. Augustinsson, Pereira, Vagic og Hoff er ute med skader foran denne, mens Skjelbred er ute med gule kort.

Bodø/Glimt på sin side bare fortsetter å storspille. Og i begivenhetenes sentrum står et av "vrakgodsene" Rosenborg valgte å kvitte seg med foran denne sesongen, nemlig Erik Botheim med sine 14 mål. De ligger fem poeng foran Molde på sølvet, og selv om de ikke sikret gullet med seier her tar de et langt steg med tre poeng. Formen er flott med 5-2-0 på de sju siste i serien, og i tillegg sikret de seg også avansement i Conference League når de slo CSKA Sofia 2-0 på Aspmyra for noen dager siden. Et lite skår i gleden var at både Bjørkan og Vetlesen måtte ut med skader i den kampen, og i tillegg til de to er også Sørli og Saltnes fortsatt ute.

Bodø/Glimt blir nok favoritter her, men det hadde vært typisk om trønderne skjerper seg når serielederen kommer på besøk. Litt svekket er de også, så vi dekker litt opp med UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

6. Tromsø - Stabæk
Tromsø har roet ned litt av den knallformen de hadde for noen kamper siden når de vant fire av fem kamper i en smell, men de står likevel med tre poengdelinger på rad, noe som gjør at de har 4-3-1 på de åtte siste. Det fjør at de er oppe på 11.plass med 31 poeng, og med sju poeng ned til kvalik er de 99% sikkert sikret en ny kontrakt. Her på Alfheim slet de lenge med å vinne kamper, men nå har de 3-2-0 på de fem siste forsøkene. Sist ble det 1-1 borte mot Vålerenga, mens nå kommer desperate Stabæk som kjemper nede i bunnen. Antonsen er eneste fravær her.

Stabæk fikk et lite pusterom sist når de knuste Kristiansund 3-0 på Nadderud. Det var imponerende, og Stabæks andre hjemmeseier på rad fikk de over streken og opp på kvalikplass med to poeng ned til Mjøndalen og Brann på sine 22 poeng. Like lett ruller det ikke på bortebane hvor de har røket 0-3 for Lillestrøm og 1-4 for Sarpsborg 08 i de to siste og kun hentet ni poeng totalt denne sesongen. Amankwak og Kassi er fortsatt skadet for bortelaget.

Stabæk har slitt på bortebane hele denne sesongen, mens Tromsø endelig har begynt å spille fotball igjen på hjemmebane. Vinterværet er sikkert ingen ulempe for de heller, og vi prøver en H her.

7. Chelsea - Manchester United
Chelsea er fortsatt serieleder med 29 poeng, og med fire baklengs er det forsvaret som er den største grunnen til det. Men etter at Liverpool slo Southampton lørdag ligger de kun poenget bak med sine 28. Chelsea slo Leicester 3-0 borte i sin siste seriekamp, og de fulgte opp med en fin 4-0 seier over Juventus i CL denne uka. De har vært gode her hjemme med 13 poeng på seks kamper, men de har slitt en del i møtene mot Manchester United der de står uten seier på de fem siste. Foran denne må de klare seg uten Chilwell, Kante og Kovacic som er ute med skader.

Manchester United er nede på 9.plass hele seks poeng bak E-cup til neste år, og etter den famøse bortekampen mot Watford hvor de tapte hele 1-4 fikk styret nok og ga trener Solskjær sparken. Inn har Ralf Rangnick kommet i en midlertidig rolle, men det er Michael Carrick som styrer skuta i helgens kamp. Manchester United har hatt en meget dårlig sesong, men etter tapet mot Watford virker det kanskje som de våknet litt, og de slo tilbake med en ganske prestasjon i CL denne uken når de slo Villarreal 2-0 i Spania og sikret avansement til åttendedelsfinale. Men med en serieform på 1-0-4 siste fem og en fraværsliste som viser at Pogba og Varane er skadet, Greenwood er syk, Maguire er suspendert og Cavani, Fred og Shaw er usikre så kan man kanskje ikke forvente noe særlig fra denne kampen.

Manchester United har både dårlig form og mange fravær her, og Chelsea får et ganske greit tips på hjemmebane. H.

8. Brentford - Everton
Brentford har fått det skikkelig i de siste kampene nå, og de raser også nedover på tabellen. Nå er det kun fire poeng ned til streken, og med kun 13 poeng i banken begynner avstanden oppover å bli ganske stor. 0-1-4 er status siste fem, og luften har dermed gått kraftig ut av ballongen. Sist ble det 3-3 borte mot jumbo Newcastle, og ti baklengs på de fire siste er alt for mange for det nyopprykkede Londonlaget. Kanskje er savnet av norske Kristoffer Ajer større enn de hadde håpet, for de har falt drastisk i kvalitet etter at han skadet. Her mangler de også Dasilva, Jeanvier og Raya med skader, mens Bech Sørensen og Jørgensen er usikre.

Et av de andre lagene som har mistet både form og fasong totalt er Everton. 0-2-4 på de siste seks viser et lag som fomler fælt, og det virker ikke som de helt klarer å finne ut av hva trener Benitez ønsker å gjøre med laget. De har gått på et par tunge tap nylig, og sist hadde de få muligheter borte mot Manchester City når de til slutt tapte hele 0-3. Den dårlige formen har medført at de har rast helt ned på en 12.plass med 15 poeng, og det er allerede åtte poeng opp til Arsenal på den siste E-cupplassen. Foran denne florerer fraværene, der Calvert-Lewin, Davies og Gomes er skadet, Doucoure, Gray og Mina er usikre, mens Richarlison og Holgate er suspendert med hhv. gule og rødt kort.

Det er to lag med en litt sliten rad som møtes her, og særlig Everton får det tøft her med såpass mange fravær. Her skal Brentford ha mulighet til å komme seg tilbake på vinnersporet, men vi dobler likevel opp med HU.

9. Burnley - Tottenham. Siste søndag: Kampen er utsatt på grunn av ugunstige værforhold.
Med kun ni poeng på tolv kamper kaver Burnley fortsatt under streken. Den en gang så defensivt strukturerte klubben har vært mer hullete i forsvar i år, og 20 baklengs er hovedårsaken til at de ligger der de gjør. Nå har de likevel vist bedring i de senere kampene med fem poeng på de tre siste, og 1-1 mot Chelsea og 3-3 mot Crystal Palace i de to siste er klart godkjent. Foran denne har de noen viktige fravær, der både Tarkowski og Westwood må stå over med karantene mens Barnes, Stephens og Vydra er usikre.

Tottenham er på mange måter den store skuffelsen i årets Premier League, for selv om de ligger ok plassert på 7.plass med 19 poeng er det mange som lurer på hvor det ble av den offensivt gode klubben med stjerner som Kane, Son, Alli etc. Denne høsten har det vært bortimot fraværende, og en målforskjell på 11-17 sier egentlig det aller meste. Antonio Conte har kommet inn som ny trener, og etter at de fikk en liten oppsving med seier over Vitesse i E-cup pluss fire poeng på to kamper i serien (0-0 mot Everton og 2-1 over Leeds) kom det nok en nedtur denne uka når de klarte å ryke 1-2 for lille Mura fra Slovenia i Conference League selv om de stilte med både Kane og Alli fra start. Lo Celso, Scarlett og Romero er ute her.

Når skal egentlig Tottenham virkelig slå tilbake igjen? Her mangler Burnley noen viktige spillere, og egentlig bør vel Tottenham ha flotte muligheter til å ta en seier. Helt sikre er vi likevel ikke, og vi må bruke UB.

10. Leicester - Watford
Leicester spiller ute i Europa denne høsten, og det kan se ut som det har tatt litt for mye fokus de siste ukene. For mens Leicester har levert varene der etter en litt treg start har det vært motsatt i hjemlig serie. Der står de nemlig med 1-1-2 på de fire siste, og 0-2 hjemme mot Arsenal, 1-1 borte mot Leeds og 0-3 hjemme mot Chelsea gjør at de sakker litt akterut i kampen om E-cup også neste år. Nå er de helt nede på 13.plass med 15 poeng, og da begynner det virkelig å bli langt opp til toppen.. Skadebekymringer har de også, hvor både Fofana, Tielemans, Pereira og Justin er ute.

Watford er helt fantastisk ustabile for tiden, og man vet rett og slett aldri hva man kan forvente. De har altså fire tap på de seks siste, men innimellom har de krydret det til med 5-2 borte mot Everton og 4-1 hjemme mot Manchester United. Ikke helt forventede resultater der altså. Borte har de totalt sett vært ok med seks poeng på seks forsøk, men de har likevel tapt fire av de seks kampene de har spilt på fremmed gress. Skadelisten begynner å bli lang også her, hvor Baah, Etebo, Kabasele og N'Koudou er skadet mens Sarr, Sema og Sierralta er usikre.

Watford er ekstremt enten-eller, og her tror vi de ryker mot Leicester som trenger en seier for å ikke bli helt hektet av. H.

11. Manchester City - West Ham
Etter flausen mot Crystal Palace har Manchester City skjønt alvoret og spilt den ene gode kampen etter den andre. 4-1 over Club Brügge i CL ble fulgt opp av to fine seire i serien (2-0 mot Manchester United og 3-0 mot Everton), før de denne uken snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Paris St-Germain i CL. De puster fortsatt Liverpool og Chelsea i nakken, og det er kun tre poeng opp til tabelltoppen der Chelsea for øyeblikket ligger med sine 29 poeng. Her på hjemmebane har de spilt bra fotball med 13 poeng på seks kamper, og selv om de har mistet fem poeng har de altså kun sluppet inn to mål. De Bruyne er fortsatt ute med sykdom, mens Delap og Torres er skadet og Grealish og Foden er usikre. Mendy er suspendert, og vil nok være det i en god stund fremover.

West Ham har hatt en flott sesong, men de fikk litt stein i maskineriet sist når det ble 0-1 og null poeng borte mot Wolves. Likevel beholder de sin plass innen topp fire med 23 poeng, selv om Arsenal nå ligger a poeng etter sin seier over Newcastle lørdag. De er et av de beste bortelagene i PL med 13 poeng på seks kamper, men akkurat Manchester City har de aldri fått taket på og de har tapt hele seks kamper på rad her på Etihad Stadium hvor det endte med 1-2 forrige sesong. Ogbonna virker å være eneste fravær her foran dette oppgjøret.

Manchester City har hatt et meget bra tak på West Ham her i mange år, og en H er naturlig igjen.

12. Eintracht Frankfurt - Union Berlin
Etter en stygg start har Eintracht Frankfurt funnet mer og mer tilbake til sitt gamle jeg i det siste, og sju poeng på de tre siste har ført de oppover til en 13.plass på tabellen med 15 poeng. Det er fortsatt bare to poeng over Augsburg på kvalik, men til gjengjeld er det også bare fem poeng opp til dagens motstander Union Berlin på E-cup-plass. De kommer senest fra to fine borteseire mot Greuther Fürth (2-1) og Freiburg (2-0), mens de spilte 2-2 her hjemme mot Antwerp i EL tidligere denne uken. Lenz er skadet foran denne.

Ute i Europa var også Union Berlin som måtte på langtur til Israel for å møte Maccabi Haifa. De vant den kampen med 1-0, men en slik reise kun tre dager før dette oppgjøret var kanskje ikke helt bra for restitusjonen. I serien har de 2-2-1 på de fem siste etter at de slo byrival Hertha Berlin 2-0 forrige helg. Akkurat nå holder det til å ta 6.plassen som gir E-cup neste år med sine 20 poeng. Det er dog meget jevnt, og det skiller kun fire poeng mellom plassene 4-11. Her er blant annet norske Ryerson ute med skade, og det samme er også Behrens og Baumgartl.

Eintracht Frankfurt virker å ha kommet seg, mens Union Berlin fort kan få en liten nedtur etter seier i derbyet over Hertha og en lang reise til Israel i kroppen. Det blir H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

Sportspills 96-rekker:
1. Brann - Molde UB

2. Haugesund - Sandefjord H

3. Kristiansund - Viking HUB

4. Mjøndalen - Sarpsborg 08 HU

5. Rosenborg - Bodø/Glimt UB

6. Tromsø - Stabæk H

7. Chelsea - Manchester United H

8. Brentford - Everton HU

9. Burnley - Tottenham UB

10. Leicester - Watford H

11. Manchester City - West Ham H

12. Eintracht Frankfurt - Union Berlin H

Sportspills 432-rekker:
1. Brann - Molde UB

2. Haugesund - Sandefjord H

3. Kristiansund - Viking HUB

4. Mjøndalen - Sarpsborg 08 HUB

5. Rosenborg - Bodø/Glimt HUB

6. Tromsø - Stabæk H

7. Chelsea - Manchester United H

8. Brentford - Everton HU

9. Burnley - Tottenham UB

10. Leicester - Watford H

11. Manchester City - West Ham H

12. Eintracht Frankfurt - Union Berlin HU