Gå til sidens hovedinnhold

Tallene som gir Brann håp i kampen mot nedrykk

Brann er på direkte nedrykksplass etter at Mjøndalen slo Strømsgodset 2-1 lørdag. Nå skjelver hele Bergen før søndagens kamp i Sandefjord. Vi har funnet frem noen fakta som kan gi bergenserne håp.

(Nettavisen)

Sandefjord tok en sterk 1-0-seier hjemme mot serieleder Bodø/Glimt, og de slo også medaljekandidat Viking (3-0) hjemme på Release Arena. Ikke nok med det. De holdt Rosenborg til 1-1 etter 90 minutter, men trønderne scoret 2-1-målet to minutter på overtid.

På fredag kan man vinne 311 millioner kroner i Eurojackpot - klikk her for å spille.

Problemet til Sandefjord er at de avgir poeng til bunnlagene, og der ligger Brann sjanse.

Sliter mot bunnlagene

Sandefjord har avgitt poeng på hjemmebane til samtlige av de fire lagene som ligger sammen med dem i bunnen av tabellen. De har utrolig nok tapt 0-3 både mot Mjøndalen og Stabæk, og de har spilt uavgjort mot Tromsø (1-1) og Odd (0-0).

Det er flere grunner til å tro på Brann-seier.

Brann har vært en uggen motstander for vestfoldingene hjemme i hvalfangerbyen. De har nemlig tapt fire av de fem siste hjemmekampene mot bergenserne, og er uten seier i de siste fem. Det er tolv år siden siste Brann tapte i Sandefjord.

Her er hele lørdagens oddsprogram!

Robert Taylor har vært et mareritt for Sandefjord. Han har kun spilt fire kamper mot Sandefjord etter at han kom til Eliteserien, men han har scoret i tre av dem. Finnen er toppscorer i Brann sammen med Aune Heggebø og Daouda Bamba. Alle har seks mål, men Taylor er Brann-spilleren som scorer flest mål på bortebane. Han har scoret i de to siste kampene mot vestfoldingene, og vi tror han også kan lage problemer for dem i søndagens kamp.

Sandefjord - Brann

Odds: Brann vinner - 2,50

Kampstart søndag 21. november kl 17.00

Spillestopp kl. 16.59 Live odds etter kampstart

Release Arena

Kampen kan sees på Discovery +

Vi tror Brann vinner mot Sandefjord. Spill på det her til 2,50 i odds

Sandefjord kan fortsatt rykke ned. Med 29 poeng ligger vestfoldingene å balanserer på nedrykksstreken. De har syv poeng ned til Mjøndalen og åtte poeng ned til Brann og Stabæk som alle kjemper om kvalikplassen.

Formen har fått en kraftig rekyl i det siste med 1-1-5 på de syv siste kampene. På hjemmebane har de likevel hatt en ganske så bra sesong, noe 19 poeng og en positiv målforskjell også viser. Faktisk vant de deres siste hjemmekamp 2-0 over Strømsgodset, mens det nest sist ble 0-0 mot Odd. Gussiås og Markmanrud er ute.

Ca. 14 millioner kroner i Lotto-potten. Spillefrist lørdag kl. 18.00

Brann ligger svett an

Brann er i skikkelig trøbbel. Bergenserne ligger på direkte nedrykksplass før søndagens kamp. De har ikke vunnet på de seks siste (0-4-2), men i sin siste hjemmekamp mot Rosenborg (2-2) var de tidvis svært gode spillemessig. De har også blitt enig med trener Eirik Horneland om en forlengelse av kontrakten, og dermed kan de virke som om ting har roet seg en god del ned etter alt bråket som har vært de siste månedene i Bergen.

På fredag kan man vinne 311 millioner kroner i Eurojackpot - klikk her for å spille.

Brann vant 3-2 i det motsatte oppgjøret mot Sandefjord, og her blir det nok en ny jevn kamp i kampen for tilværelsen. Gerson, Kristiansen, Pedersen og Sane er ute. Japhet Sery er tilbake i midtforsvaret hos Brann. Han vil sannsynligvis få med seg Runar Hove i midtforsvaret, mens Fredrik Pallesen Knudsen og Ole Martin Kolskogen trolig starter på benken.

Brann er det nest svakeste bortelaget i Eliteserien. De har kun vunnet én bortekamp denne sesongen.

Brann bør ha størst motivasjon i denne kampen, og vi så positive tendenser i spillet hos bergenserne i forrige matchen mot RBK. Denne kampen vinner Brann.

Vi tror Brann vinner mot Sandefjord. Spill på det her til 2,50 i odds