(Nettavisen)

Sjelden har det vært jevnere i en serieavslutning enn det er foran lørdagens kamper i 3. divisjon avdeling 2. Kun ett poeng skiller Ronny Johnsens Eik Tønsberg og Ørn-Horten. Lagene har dønn lik målforskjell. Begge lagene har 19 plussmål. Det ligger an til å bli en opprykksthriller de sent vil glemme i Vestfold.

Se Hønefoss - Eik Tønsberg direkte fra klokken 13.00 her

Forutsetningene før kampen er grei:

Vinner Eik borte mot Hønefoss får 30 poeng. Da vinner de avdelingen og rykker opp.

Eik kan rykke opp med uavgjort, men da må ikke Ørn vinne hjemme mot Follo. Vinner Ørn den kampen ender de med 29 poeng mot Eiks 28.

Skulle Eik tape, har de fortsatt sjansen til å rykke opp. Da blir Tønsberg-laget stående på 27 poeng, men de er avhengig av at Ørn taper hjemme mot Follo - og Pors ikke vinner borte mot Mjøndalen 2.

Spiller Ørn uavgjort går de nemlig forbi Eik på bedre målforskjell. Begge lagene har 19 plussmål nå, men Eik-tap betyr at målforskjellen blir dårligere.

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00.

Men spiller Ørn uavgjort kan de faktisk bli forbigått av Pors igjen hvis laget fra Porsgrunn vinner sin kamp borte mot Mjøndalen 2. Da får alle de tre lagene 27 poeng og Pors vinner på målforskjell. De har nemlig 20 plussmål før siste kamp.

Med andre ord. Det ligger an til et nervepirrende opprykksdrama fra klokken 13.00 lørdag. Du kan følge alle kampene hos Direktesport

Hønefoss - FK Eik Tønsberg

Odds: Eik Tønsberg leder til pause - 2,15

Kampstart lørdag 30. oktober kl 13.00

Spillestopp kl 12.59 Live odds etter kampstart

AKA Arena

Kampen kan sees på Direktesport

Vi tror at Eik Tønsberg leder til pause. Spill på det til 2,15 i odds her

Hønefoss var en av opprykksfavorittene før sesongen, men de har rotet vekk for mange poeng de siste ukene til at de har klart å henge med i opprykkskampen. De tapte 1-4 mot Sarpsborg 08 for to uker siden, og da de spilte 2-2 mot Strømsgodset i forrige serierunde forsvant også den siste lille biten av teori om opprykk.

Det betyr at Hønefoss ikke har noe å spille for, mens både Follo og Mjøndalen 2 som møter henholdsvis Ørn-Horten og Pors trenger poeng for å være sikre på å unngå nedrykk.

Lørdagens kamp blir likevel ingen walkover for Eik Tønsberg.

Se Hønefoss - Eik Tønsberg direkte fra klokken 13.00 her

Hønefoss vil forsøke å avslutte med stil. På hjemmebane har Hønefoss vunnet fire av de seks siste hjemmekampene, og i alle fire kampene de har vunnet har de holdt nullen.

Ubeseiret på bortebane

Eik Tønsberg og Ronny Johnsen slo John Arne Riise og Flint 3-1 i Tønsberg-derbyet forrige helg. Med seier borte mot Hønefoss vil de være klar for PostNord-ligaen. Eik Tønsberg har vært sterke på bortebane denne sesongen. De står med 4-2-0 og 14-4 i målforskjell.

Laget til trenerdebutant Ronny Johnsen har sluppet inn det først målet i de tre siste kampene, men de har slått tilbake og enten klart uavgjort eller vunnet i alle tre kampene.

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00.

Den tidligere Manchester United-profilen har flere spillere med erfaring fra Eliteserien og 1. divisjon. Lars Grorud, som har spilt et hundretalls kamper på høyt nivå for klubber som Fredrikstad, Brann og Sandefjord, er en nøkkelspiller hos vestfoldingene. Rutinen i laget vil bli avgjørende i lørdagens kamp.

Vi tror Eik vinner på AKA Arena og at Ronny Johnsen rykker opp i trenerdebuten. Eik-seier gir 1,67 i odds.

Eik har ledet til pause i tre av de første fem bortekampene, og vi tror også at gjestene leder til pause på Ringerike. Det gir 2,15 i odds.

Lørdag fra klokken 13.00 faller avgjørelsene.

Vi tror at Eik Tønsberg leder til pause. Spill på det til 2,15 i odds her