(Nettavisen)

Gunnar Pettersen er en av de største profilene i Håndball-Norge. Han var norsk landslagstrener i herrehåndball fra 1989 til 1994 og på nytt i 2001–2008.

Onsdag er det ca 291 millioner kroner i Vikinglotto-potten

For 13 måneder siden startet han som trener i Kristiansand Topphåndball. Målet var opprykk til Eliteserien.

Det klarte han.

Følg den dramatiske opprykksfinalen mellom Viking og Nøtterøy her fra kl. 18.00

Det hardtsatsende 1. divisjonslaget fra Sørlandet – som springer ut av KIF, Randesund og AK28 - toppet tabellen da Norges Håndballforbund valgte å avblåse 1. divisjon. Dermed fikk de opprykksplassen.

Men den erfarne håndballtreneren skal ikke trene sørlendingene i Eliteserien. Årsaken; jobben som Kristiansand-trener lot seg ikke forene med at han er bosatt i Sandefjord. Neste sesong skal Gunnar Pettersen ha ansvaret for Nøtterøys G16-lag.

En annen tidligere norsk landslagstrener, Robert Hedin, signerte en femårig avtale med nettopp Nøtterøy før denne sesongen. Svensken ledet Norges herrelandslag i seks år før Christian Berge overtok.

At Nøtterøy vinner opprykksfinalen mot Viking gir 2,25

Onsdag kan han lede 1. divisjonsklubben fra Færder til opprykk.

Skulle han klare det, blir han den andre norske eks-landslagstreneren som rykker opp til Eliteserien denne sesongen. Men for å klare det må Nøtterøy slå Viking på bortebane. Det tror vi er mulig.

Viking Håndball - Nøtterøy 1,80 - 8,00 - 2,25 B (spillestopp onsdag kl. 17.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Utgangspunktet for Viking var enkelt før avkast i Nøtterøyhallen sist søndag. Etter at de vant den første kampen i Stavanger Idrettshall 24-23, ville de med seier i søndagens kamp være klare for spill i Eliteserien neste sesong.

Det klarte de ikke.

Istedenfor ble det braktap på Nøtterøy. Viking tapte 25-31.

Følg den dramatiske opprykksfinalen mellom Viking og Nøtterøy her fra kl. 18.00

Onsdag spilles den tredje og avgjørende kampen i Stavanger. Det blir en thriller.

Robert Hedin, som blant annet har vært landslagstrener for det norske herrelandslaget, og vært sjef for USAs landslag i tre år, har vært aktuell for for større klubber enn Nøtterøy.

Onsdag er det ca 291 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Da den svenske toppklubben IFK Kristianstad sparket trener Ljubomir Vranjes før jul, var Hedin en av fire kandidater som fikk en forespørsel om å overta eliteserieklubben, ifølge svenske medier.

Men han fortsatte på Nøtterøy.

To opprykk på tre sesonger

Viking rykket opp to ganger på tre sesonger, men onsdag kan den tradisjonsrike Stavanger-klubben måtte ta et steg tilbake om de taper mot Nøtterøy.

Siddisene som rykket opp til Rema 1000-ligaen før denne sesongen, vant kun to seriekamper før ligaen ble avbrutt. De slo Halden (36-26) og Sandefjord (28-20). Begge seirene kom tilbake i september i fjor.

De tok kun ett poeng på de åtte siste seriekampene.

Robert Hedins menn tapte tre av 14 seriekamper før 1. divisjon ble stoppet av koronapandemien. alle tre tapene kom på bortebane.

Nøtterøy hang godt med sist lagene møttes i Stavanger. Det ble en jevnspilt kamp som endte med ettmålsseier til Viking. Seieren på hjemmebane sist helg viste at Nøtterøy har det som skal til for å slå Eliteserie-laget. 2,25 i odds på Nøtterøy-seier er ok. Følg opprykksfinalen her fra kl. 18.00

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset