(Nettavisen)

AT&T Pebble Beach Pro-Am

Turneringen starter torsdag 2. februar

Viktor Hovland slår ut torsdag kl 18.36 norsk tid, sammen med Danny Willett fra England.

Pebble Beach Golf Links

Spyglass Hill Golf Course

Monterey Peninsula Country Club

Turneringen vises på Europort Norge og discovery+

All oddsen på turneringen finner du her

AT&T Pebble Beach Pro-Am er en turnering på PGA-touren som går hvert år på en av de vakreste offentlige golfbanene i verden. Legenden Jack Nicklaus har blant annet uttalt at hvis han hadde en golfrunde igjen å spille hadde han valgt Pebble Beach.

Startfeltet består av 156 spillere som spiller en runde på hver av de tre banene. Cuten går etter lørdagens runde, og det er de som ligger på delt 60. plass og bedre som spiller søndagens finalerunde på Pebble Beach.

Turneringen har eksistert siden 1937, og mestvinnende er Phil Mickelson og Mark O'Meara, som begge har gått til topps fem ganger.

Fjorårets vinner ble Tom Hoge fra USA. Han gikk på 19 under par og var to slag bedre enn Jordan Spieth på andreplass.

Viktor Hovland skal konkurrere tre uker på rad

Etter en pause på nesten en måned er Viktor Hovland klar for en tøff februar. Først er det AT&T Pro-Am på Pebble Beach, før han skal til Waste Management Phoenix Open, og avslutter med Genesis Invitational om to uker.

Pebble Beach Pro-Am spilles altså på tre forskjellige baner de tre første dagene, og Viktor Hovland begynner på Spyglass Hill. Det er den banen som er mest beskyttet for vind, så en god start for nordmannen bør være oppnåelig. På fredag spiller han Monterey Peninsula før han avslutter på Pebble Beach på lørdag.

Klarer han cuten får han altså to runder på Pebble Beach som avslutning på turneringen, noe som kan være en fordel.

Hovland skulle egentlig spilt Farmers Insurance Open sist uke, men trakk seg i siste liten. Dette på grunn av noen endringer han gjorde med svingen som førte til at han fikk mindre spinn og lavere flukt i ballen. Dette har han jobbet med å få stabilisert den siste tiden, og svarene på hvor han står får vi fra torsdag til søndag.

Det som er sikkert er at Hovland stort sett er å regne med når han stiller på start, og en topplassering er aldri langt unna.

Denne uken er han den nest største favoritten til å vinne, og seier til nordmannen gir 12.00 i odds. Han kan selvsagt vinne, men som vi vet er det ekstremt vanskelig å treffe på hvem som går til topps.

Mer realistisk er det å spille på at Hovland ender topp fem eller topp ti. Topp fem gir 3.60 i odds, mens topp ti gir 2.50.

Med fine spilleforhold på Spyglass kan vi forvente en lav åpningsrunde på nordmannen, og får Hovland en god start ender han ofte høyt på listene.

Vårt tips er at Viktor Hovland kommer topp fem. Det spiller du på her til 3.65 i odds

Et annet godt spill kan være at han blir beste europeer. Toppfavoritten i hele turneringen er engelske Matt Fitzpatrick, så Hovland får selvsagt tøff motstand her også.

Vi mener uansett at dette kan være interessant å spille på. I hele turneringen er det 156 spillere på start, men kun 19 av de er fra Europa. Det betyr at Hovland i teorien har en lettere vei til å bli beste europeer, og til 4.00 i odds kan det være verdt et forsøk.

Vi tror på at Viktor Hovland blir beste europeer. Det spiller du på her til 4.00 i odds