Nordens språkpris til «Skam»

TV-serien Skam tildeles Nordens språkpris 2016. Bildet viser skuespillerne i serien da de mottok Gullrutenpriser tidligere i år.

TV-serien Skam tildeles Nordens språkpris 2016. Bildet viser skuespillerne i serien da de mottok Gullrutenpriser tidligere i år. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

TV-serien «Skam» mottar Nordens språkpris 2016 for blant annet å engasjere et ungt nordisk publikum og for å bygge opp positive holdninger til nabospråkene i Norden.

«Skam» er et godt eksempel på at dubbing av skandinaviske filmer og serier ikke er nødvendig, sier juryen i sin begrunnelse.

«Originalspråket er med andre ord en viktig del av seer-opplevelsen, en identitetsmarkør som er annerledes, men likevel så kjent og lik ens egen at den enkelt kan tas opp i eget repertoar», heter det i begrunnelsen.

LES OGSÅ: Derfor snakker unge som østfoldinger (+)

– Jeg mener også at det er veldig fortjent, all den tid «Skam» har fått skandinavisk ungdom til å interesse seg for norsk og innse at vi tilhører samme språkfamilie. «Skam» bygger språkbro til resten av Norden. Det er utrolig gøy, sier redaksjonssjef Håkon Moslet i NRK P3.

«Skam», som er en nettbasert dramaserie i tre sesonger produsert av NRK P3, handler om livet til en rekke ungdommer på Hartvig Nissens skole i Oslo. Regissør og manusforfatter Julie Andem mottar prisen mandag ettermiddag på Abbediengen Hovedgård i Oslo. (©NTB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags