Gå til sidens hovedinnhold

Sprek 100-åring feiret i Andebu

Artikkelen er over 2 år gammel

INNSENDT Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Andebu idrettslag feiret sine 100 år med kakebursdag, historisk tilbakeblikk, inspirerende foredrag, festtaler og utnevning av æresmedlemmer. Selveste Nils-Ingar Aadne stilte gratis opp for idrettslaget sitt.

Og det var flere prominente gjester som ville være med å feire, både ordfører Bjørn-Ole Gleditsch og leder i Vestfold idrettskrets Per Eivind Johansen kastet glans over arrangementet, som ble holdt på Solhaug i Vestre Andebu. Over hundre mennesker hadde funnet veien til Solhaug for å vise hva idrettslaget har betydd og betyr for samhold og aktivitet i bygda.

Nils-Ingar Aadne er kjent som stand-up-komiker Nilsi fra Senkveld. I tillegg har han satset på å bli toppidrettsutøver i løpet av et år. Foredraget om svette treningsøkter og langløp på ski utløste mye latter i salen. Vi satt igjen med en følelse at det aldri er for sent å sette seg nye og hårete mål. Nilsis hovedbudskap var at for å lykkes som idrettsutøver, så er det to ting som er viktig: vilje til å trene (mye og mer enn konkurrentene) og evne til å trives og ha det gøy (må ikke undervurderes). Et godt tips fra Nilsi: ha et bilde av den konkurrenten du ønsker å slå på nattbordet ditt. Da får du lyst til å trene med en gang du slår opp øynene på morgenen!

Håvard Tangen og Øivin Hansen skriver på jubileumsboka for idrettslaget, og på bursdagsfesten fikk vi et morsomt og underholdende innblikk i hvordan idretten i Andebu har utviklet seg gjennom de 100 årene. Visste du at det var skifabrikk på Gravdal i Andebu fra 1919 og helt til 1981?

Elsa Moland var en pioner innen kvinneidrett, og hun drev både svømmeundervisning og turn. Hun fikk blomster av ordfører Bjørn-Ole Gleditsch for sin flotte innsats og for at hun er et viktig forbilde. Hun er æresmedlem i Andebu idrettslag, og på bursdagsfesten ble det utnevnt ytterligere tre æresmedlemmer: Rune Hagen for innsats for fotballen, Elling Aakre for orientering og Kåre Kvernsmyr for løypekjøring.

I festtalene fikk idrettslaget og særlig mangeårig leder av idrettslaget, Gunnbjørn Tangen, mye rosende ord. Med talene fulgte både blomster og penger. Andebu Sparebank bidro med en stor sum penger, hele kr 100 000 fikk idrettslaget i gave fra banken.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.