Det viser en oversikt fra Posten. Av de fem Pakkeboksene i fylket som ble mest benyttet i løpet av julehandelen, troner en i Tønsberg helt på toppen, foran fire andre, alle lokalisert i tidligere Telemark fylke.

Aldri før har så mange pakker blitt hentet ut i Postens automatiske Pakkebokser, opplyser Posten.

– Fordoblet antallet

Den mest benyttede Pakkeboksen i fylket er den som befinner seg på Maxbo Ilebrekke i Tønsberg. Deretter følger Pakkebokser i Skien (to stk.), Notodden og Bamble.

– I forbindelse med julehandelen og Black Week satte Pakkeboksene rekord i antall utleveringer nærmest hver eneste dag, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen.

Posten har nå utplassert Pakkebokser på rundt 1.700 steder i Norge. hele 144 av dem i Vestfold og Telemark.

– De siste tre årene har vi fordoblet antallet pakkeutleveringssteder på landsbasis. I tillegg til om lag 1.600 Post i butikk-filialer, kommer nå disse 1.700 Pakkeboks-lokalitetene.

– Enorme valgmuligheter

Pressesjefen kan imidlertid ikke komme med konkrete tall for de enkelte utleveringsstedene, men bekrefter at bruken av disse har «tatt av» i løpet av veldig kort tid.

– Vi er selv veldig overrasket over akkurat hvor fort dette har gått, sier han.

LES OGSÅ: Christina er lei av bli frastjålet pakkene sine: – Helt ubrukelig!

– Det utvidede tilbudet gir kundene økt fleksibilitet og valgfrihet slik at man kan velge utleveringssted der det passer best, enten det er i nabolaget, på vei hjem fra jobb eller der du skulle befinne deg et annet sted i landet. Valgmulighetene er enorme i 2022 kontra 2020, fortsetter pressesjefen.

Normalt sett er en av de siste ukene før jul den mest travle. I år var det i overgangen mellom november og desember at Posten hadde det mest hektisk.

– Ser endringer

– Vi ser endringer i kundenes julehandel. Mange valgte nok å gjøre unna julegavehandelen tidligere enn det vi har sett i foregående år, for å dra nytte av tilbudene, forteller Pettersen.

Ifølge en oversikt på posten.no er det i dag sju ulike Pakkebokser-lokaliteter i Tønsberg og tre Post i butikk-filialer. I Færder seks Pakkebokser og fire Post i butikk-filialer.

LES OGSÅ: Espen forlater drømmejobben: – Hadde jeg ikke hatt den i 25 år – hadde jeg søkt

For å hente ut pakker i din lokale Pakkeboks trenger man Post-appen.

– Med den kan du enkelt hente pakkene du mottar, når det måtte passe for deg, gjennom hele døgnet.