Gå til sidens hovedinnhold

Stafettseier til TFIK på Bislett

Artikkelen er over 2 år gammel

Tønsberg friidrettsklubbs mix-stafettlag på 4x200 meter vant en storslagen seier under Bislett Games torsdag 13. juni.

INNSENDT

Stafetten startet kl 19.00 på en smekkfull Bislett Stadion rett før hovedstevnet (Diamond League). Laget besto av Mathea Wego Karlsen, Tobias Slettingdalen Johansen, Claudia Maria Hastie Foss og Sebastian Berntsen. 

Mathea løp en meget god første etappe og vekslet først i feltet. På andre etappe hadde IFK Göteborg en av Sveriges raskeste 13-åringer og laget tok dermed over ledelsen. Tobias holdt imidlertid de andre norske lagene bak seg og vekslet som nummer to med lagene fra IL BUL og Tyrving like bak. Claudia hadde en del meter å ta igjen opp til IFK Göteborg, men nærmet seg meter for meter. Når 200 meter gjenstod av stafetten, var TFIK kun tre meter bak lederlaget. Sebastian satte opp et forrykende tempo på siste etappe, og det så nesten ut som de andre stod stille i svingen. I mål var seiersmarginen nesten 1,5 sekund foran laget fra IFK Göteborg og sluttiden ble 1.45,49. Denne tiden var også ett hundredel raskere enn fjorårets vinnertid (1.45,50), og hele syv sekunder bedre enn TFIKs sluttid i fjor.

Utøverne på stafettlaget var ikke de eneste utøverne fra TFIK som deltok på Bislett Games. Isabel Eie og Leona Andersen Vedvik løp 800m for J14/15 år. Det var en offensiv Isabel Eie (J14) som la ut i et forrykende tempo fra start på 800. En åpning på 65 sekunder er offensiv løping når persen etter 800 meter er 2.20. Isabel kom i mål som nummer fem noen tiendedeler bak personbeste. Tiden på Bislett ble 2.20,94 etter den offensiv satsingen fra start. Leona (J15) la opp til et mer jevnere løpsopplegg og la seg i hovedfeltet. Fra tidligere hadde Leona 2.23,35 og senket sin pers med nesten to sekunder. Hennes sluttid på Bislett ble 2.21,70 som holdt til en niendeplass.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.