Allerede ser vi effekter av klimaendringer. Det vil ikke stoppe. Arktis smelter, havnivået stiger, dyrearter dør ut og hva gjør vi? Fint lite. Vi i Norge er rik, vi klarer oss. Så hvorfor skal vi bry oss? Først og fremst blir vi også rammet. Ganske hardt. For det andre, sliter mange land. Vi i Norge er ikke selvstendig, vi handler masse internasjonalt. Vi må hjelpe andre land for at vi skal ha det bra.

Varer som mat og klær vil stige i pris og det vil bli mye mer ekstremvær. Ekstremvær er veldig dyrt å rydde opp etter. Mange land vil bli ubeboelige. Landene vil miste penger, jobber, mat, og områder pga. ekstremværet. Da må de flytte, og en del av de vil komme til Norge. Behovet for hjelp vil øke. Også økonomisk vil det bli behov for hjelp, og da må vi bidra.

Å spise mindre kjøtt er en fantastisk måte å hjelpe til på. Det er effektivt og lett for enkeltpersoner å hjelpe til med. Storfe står alene for 10% av all menneskeskapt CO2 utslipp, spiser vi mindre kjøtt kutter vi ned på dette utslippet. Alt hjelper. Det er mye bedre å gjøre litt enn å la jorda ødelegges.

Skriv for klima

Denne teksten er et av bidragene i Tønsbergs Blads skrivekonkurranse for ungdom under 26 år. Tema er klima og miljø.

Les flere av konkurransebidragene her.

Det er virkelig ikke vanskelig å spise mindre kjøtt. Du trenger ikke droppe det helt engang. Du kan omså bare droppe storfekjøtt og heller spise mer fisk. Mange har et underskudd på jod. En bra måte å få i seg mer jod er å spise mer fisk. Det er også god mengde protein i fisk, noe mange bekymrer seg over å ikke få nokk av. Man kan også få protein fra bønner, linser, nøtter, ost, melk, yoghurt osv. Protein er ikke et problem. Å spise mindre kjøtt er også bra for helsa. Innse det, vi kan ikke leve i luksus på den måten vi er vant til lenger. Vi må endre noe, så hvorfor ikke dietten?