– En trafikklærer skal ha godkjent førekort, vandel og helse, for å kunne undervise. Hvis ett av disse kravene ikke oppfylles, får de ikke undervise, sier seksjonsleder for Tilsyn Einar Eskilt for Statens vegvesen region Sør.

Alle trafikkskoler i Norge skal være godkjent av Statens vegvesen. For å sikre at det følger reglene til føreropplæringa, blir de også fulgt opp med jevnlige tilsyn.

Statens vegvesen skriver i en pressemelding at å kalle tilbake en godkjenning, krever en godt dokumentert sak og at det er klare mangler ved opplæringa som er gitt.

– Førerprøven får aldri kvalitetssikret alt det er krav om i føreropplæringa. Dette skal ivaretas av den obligatoriske opplæringen som trafikkskolene er ansvarlige for. Når trafikklærere bryter den tilliten de har fått, må det få konsekvenser, sier avdelingsdirektør Monika Omholt i Statens vegvesen.

LES OGSÅ:Her jakter UP mobilsyndere

Én tilbakekalling – ingen advarsler

I Sør-Norge, som er området Vestfold og Telemark hører til, var det seks tilbakekallinger og det ble utgitt fire advarsler.

Får en trafikklærer en «tilbakekalling» betyr det at hun eller han mister retten til å undervise. En «advarsel» derimot, gir skolen anledning til å rydde opp i manglene sine i henhold til forskriftene. I tillegg til at skolen må gå gjennom rutinene sine, får de et pålegg som må betales.

I Vestfold og Telemark var det kun ett tilfelle av tilbakekalling og ingen advarsler.

LES OGSÅ:Tett i tett med ulykker på E18: – Svært glatt

Sjekk om trafikkskolen er godkjent

Mens i området Østlandet, var det 10 advarsler og 17 tilbakekallinger. Østlandet består av fylkene Innlandet, Oslo og Viken minus tidligere Buskerud.

Statens vegvesen skriver at før du begynner med opplæring hos en trafikkskole, bør du sjekke at den er godkjent, og du bør unngå å hoppe på billige pakketilbud.

– De aller fleste trafikkskoler i Norge er seriøse og dyktige i det de driver med. Har du barn som skal begynne føreropplæring, sørg for å etablere et godt samarbeid med trafikkskolen, sier Omholt.

Her kan du sjekke om trafikkskolen du, venner eller barn bruker er godkjent.