Gå til sidens hovedinnhold

Statsråden lot seg imponere på besøket i Tønsberg: – Suksessen kommer ikke av seg selv

Artikkelen er over 1 år gammel

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad besøkte Den Magiske Fabrikken.

Ministeren besøkte Greve Biogass sitt anlegg på Rygg utenfor Tønsberg onsdag ettermiddag. Der fikk hun se hvordan man gjenvinner matavfall og husdyrgjødsel til klimavennlig biogass.

– Suksessen kommer ikke av seg selv. Det er resultat av gjennomtenkte løsninger i alle ledd, der matrester og gjødsel som er til overs i samfunnet, blir forvandlet til fornybar energi samtidig som gjødsla føres tilbake dit den trengs, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad etter besøket ved Den Magiske Fabrikken.

LES OGSÅ: 42-millionerseiendom på Nøtterøy er solgt

Det skriver Greve Biogass i en pressemelding.

Et av temaene under besøket var hvordan politikerne og regjeringen skal kunne legge til rette for en overgang til en mer bærekraftig, sirkulær og klimavennlig matproduksjon, biogassproduksjon og transport.

– Regjeringen jobber med gode rammebetingelser på området, og en egen handlingsplan om biogass. Det er viktig, men mye av nøkkelen for å lykkes ligger i gjennomtenkte løsninger ut fra forholdene lokalt, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Etter besøket hos Greve Biogass gikk turen videre til gårdsbruket til Bjørn Victor Folkvord i Re. Han leverer husdyrgjødsel til biogassanlegget, og får biogjødsel tilbake. Biogjødselen benyttes på jordene som gjødsel.

Olaug har også lagt ut flere bilder fra besøket på sin Instagramprofil. Her smaker hun på lokalproduserte, klimavennlige tomater som er dyrket ved Den Magiske Fabrikken.

Kommentarer til denne saken