Gå til sidens hovedinnhold

Steinraset på E18 i Larvik undersøkes

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er fare for at nye deler av fjellpartiet ved E18 ved Bommestad i Larvik skal rase ut. Vegvesenet vet ikke når veien kan gjenåpnes for trafikk.

– Den foreløpige konklusjonen til geologene som har undersøkt fjellet, er at det er usikre masser der som må tas ned. Vi vurderer nå om det lar seg gjøre mekanisk eller om vi må sprenge, sa seksjonssjef Trond Haugstad for drift og vedlikehold i Statens vegvesen under en presseorientering lørdag formiddag.

Veien stengt

Store steiner falt fredag kveld ut og sperrer begge felt i sørgående retning, i tillegg til at noen mindre steiner traff ett felt i nordgående retning. Grunnet usikkerhet rundt fjellmassene på stedet, er hele veien besluttet stengt på ubestemt tid.

Haugstad sier at førsteprioritert nå er at det er sikkert å gå inn i rasområdet og få vurdert hvordan de skal få ryddet opp og fjernet steinmassene.

Vegvesenet regner med å kunne åpne nordgående løp for trafikk i begge retninger relativt raskt. Men grunnet usikkerhet rundt fjellmassene på stedet, blir sørgående løp bil holdt stengt.

Inntil videre ledes trafikken på E18 gjennom Larvik.

LES OGSÅ: Store steinblokker har rast ut på E18

Trolig ingen tatt

Nødetatene ble varslet om raset klokka 22.45. Det er ingenting som tyder på at mennesker eller biler ble tatt i raset.

– Vi har ikke gjennomsøkt rasstedet og kan derfor ikke si noe sikkert, men det er ingen opplysninger fra vitner om at biler ble tatt, sa operasjonsleder André Kråkenes i Sørøst politidistrikt til NTB natt til lørdag.

Han sier at man har vært heldig om det stemmer at ingen ble tatt.

– Dette er en sterkt trafikkert vei uansett hvilken tid det er på døgnet. Det er flaks at det gikk bra, sier han.

Les også

Astrid og Bjørn Magnus passerte rett før steinraset: – Enten har vi hatt maksimal flaks, eller så er det noen som passer på oss

Store mengder stein

NTBs fotograf på stedet forteller at det er snakk om store mengder stein, og at raset som dekker sørgående retning, er mellom to og tre meter høyt på det laveste.

Det er omkjøring i begge retninger, med unntak for modulvogntog.

Kommentarer til denne saken