Gå til sidens hovedinnhold

Stemningsfull støttekonsert for flyktninger

Artikkelen er over 2 år gammel

Lokale artister viste sin støtte for mennesker på flukt i Tønsberg domkirke lørdag kveld.

Konserten ble arrangert til inntekt for Dråpen i Havet. Organisasjonen er inne i flyktningleirene i Hellas med nødhjelp og aktiviteter for blant annet barn – i en meningsløs hverdag.

Over 20.000 kroner

Det ble totalt samlet inn 21500 kroner, på vipps, i bøsse og på innsamlingsaksjon på Facebook.

Initiativtaker Christina Grefsrud-Halvorsen er svært takknemlig.

– Jeg har nettopp fått vite totalbeløpet. Generalsekretæren i Dråpen i Havet skrev til meg nå og fortalte at midlene skal brukes til akutt nødhjelp som mat, klær og utstyr i leire som har fått stor økning av beboere nylig.  Da blir dette svært meningsfullt. Jeg ønsker å rette en stor takk til alle som har bidratt, sier en rørt Grefsrud-Halvorsen.

Skrev låt for anledningen

The voice-aktuelle Rebecca Pettersen åpnet støttekonserten med tre stemningsfulle egenskrevne låter, hvorav den ene, «Cry», var skrevet spesielt for anledningen.

Nøtterøyartisten Martine Biong og cellist David Foster Pilkington fulgte opp med sitt bidrag, blant annet en ettertenksom versjon av klassikeren «The water is wide».

Gripende foredrag

Dråpen i Havets lokallagskoordinator i Vestfold, Henriette Beate Berggren fortalte gripende om sitt opphold i leirene og oppfordret de som kan til å gi og til å reise og jobbe frivillig i leirene.

Christina Grefsrud-Halvorsen og musikerne Filip Hvitstein, Jon Anders Grefsrud-Halvorsen og Daniel Kittilsen framførte to av Christinas egne låter, blant annet «Når det er natt». Den er skrevet som en støtte til flyktningungdom som må bo på gata fordi ingen land tar ansvar for dem.

– Jeg synes dette er en uutholdelig tanke, sa Grefsrud-Halvorsen fra scenen.

Artist Maria Solheim avsluttet med tre váre, vakre egne låter, blant annet «Sally's song», treffende om apati.

Barneforkjemper som konferansier

Tidligere barneombud Reidar Hjermann sydde det hele glimrende sammen i konferansierrollen. I tillegg ble konserten filmet av Knut A. Dyvik og streamet live. I skrivende stund har over 2300 sett konserten på nett.

– Dette viser at man kan få til mye med få ressurser og på kort varsel når folk er så positive, og engasjementet og viljen er stor. Jeg vil gjerne sende stafettpinnen videre og oppfordre andre folk i andre kommuner til å avholde lignende arrangementer. For flyktningkrisen er ikke over, tvert imot, og behovet for hjelp er enormt, sier Grefsrud-Halvorsen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.