Gå til sidens hovedinnhold

Stengte barnehager i fellesferien

Arbeiderpartiet: Dette holder ikke!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I februar 2019 ble vi foreldre til vår kjære lille sønn. Lite bekymringer og mye kos det første året. Helt til vi skulle finne ut av dette med barnehage. For i Færder kommune har man ikke krav på barnehageplass ved fylte ett år. Så vi måtte vente til august 2020 før vi fikk plass. Dette førte til et halvår med ulønnet permisjon og krevende logistikk på hjemmebane for å få ting til å gå rundt.

Så nærmer det seg sommerferie. Ny utfordring: Barnehagene i Færder stenger tre uker i juli, i ukene 28,29, og 30.

Dette byr på store utfordringer for oss, da både mors og fars ferier ikke er mulig å forene med vår sønns feriestengte barnehage. I år er vi heldige som har besteforeldre som kjører nordfra for å passe guttungen mens vi jobber. De synes det er hyggelig nok, men de kan ikke love at de stiller opp hver sommer i årene framover. Hva med dem som ikke har et nettverk som kan steppe inn?

På de fleste arbeidsplasser er det rullering på tidlig, midt- eller sen ferie. Noen jobber i tillegg turnus, som kan gjøre det ekstra krevende. I verste fall kan vår familie på tre ende opp med at vi får tre ulike tidspunkter for våre ferier. Det er unødvendig å skrive så mye mer om hvordan det vil oppleves.

Arbeiderpartiet, som har vært mitt parti, hva tenker dere å gjøre med dette? Skal ikke Færder kommune ta mål av seg å bli en barnefamilievennlig kommune? De får det til i andre kommuner!

Jeg forventer at Arbeiderpartiet, med ordføreren i spissen, kommer på banen og finner en løsning.

Godt valg!

Kommentarer til denne saken