En minnerik dag for kreftsyke barn

SPENT FORVENTNING: En liten gutt vinker optimistisk og spent før han sammen med pappa skal fly gammelt fly for første gang. Alle foto: Martin Nilsen, Dakota Norway.

SPENT FORVENTNING: En liten gutt vinker optimistisk og spent før han sammen med pappa skal fly gammelt fly for første gang. Alle foto: Martin Nilsen, Dakota Norway.

Artikkelen er over 3 år gammel

Besøk på Torp ble ukens høydepunkt for deltagerne til barnekreftforeningens "Ferie med mening".

DEL

(Sandefjords Blad) Opplevelsesdagen for kreftsyke barn og deres familier ble arrangert for 25 gang av Dakota Norway på fredag. Truende skyer la ingen demper på stemningen til de 116 barn- og voksne som kom til Torp fra en leir i Stavern.

De forventningsfulle barna fikk først se 18 hoppere fra Veteranenes Fallskjermklubb hoppe ut fra den historiske Dakotaen, i 4000 fots høyde. Fallskjermshopperne gjorde flotte landinger rett foran hangaren, før pilotene Helge Hem og Stein Rugsveen tok Dak-en ned i en lav overflyging. Dagens høydepunkt for mange ble nok flyturen med Dakotaflyet over vestfold. Barna kunne glede seg over å sitte på den eneste flygende DC-3 i Norge.

SMÅ STYRMENN: Pilot Helge Hem får klem som takk for at Ellinor (7) pg Live (6) fikk sitte på fanget hans og styre litt.  FOTO: Martin Nilsen

SMÅ STYRMENN: Pilot Helge Hem får klem som takk for at Ellinor (7) pg Live (6) fikk sitte på fanget hans og styre litt. FOTO: Martin Nilsen

Sommerleiren i Stavern arrangeres av Barnekreftforeningen, som har sin virksomhet i Helse Sør Øst-distriktet.  

Årets deltagere kom fra denne regionen. Tilsvarende leirer arrangeres i de øvrige helse-regionenes områder.

LES OGSÅ: Har stått ett år på bakken: Håper å få veteran-Dakotaen i lufta i juni

-Tidligere har mange gjester vært med på arrangementet på Torp. Men i år var det nesten bare familier som ikke har vært med før, sier lederen for sommerleiren, Hege Kristiansen.

TROLLBANDT: TrolleBolle-gruppa  trollbandt  ungene med sin underholdning.

TROLLBANDT: TrolleBolle-gruppa trollbandt ungene med sin underholdning.

Kristiansen roser ungdomslederne på leiren. De består av ungdommer som selv har vært syke, eller som har hatt syke søsken.

– De unge  er meget viktige inspiratorer for familiene som rammes av sykdommen og som med det opplever en uviss fremtid. Ungdomsledernes deltagelse viser at det er et liv også etter sykdommen og de bidrar til en positiv opplevelse i en vanskelig tid, sier Kristiansen.
 

LEIRLEDER: Hege Kristiansen hjelpes ut av flyet av Thorleif Thorsen etter endt flytur.

LEIRLEDER: Hege Kristiansen hjelpes ut av flyet av Thorleif Thorsen etter endt flytur.

Artikkeltags