Stine-Marie takker tafsende og stjelende politikere for super inspirasjon

NY BOK: Samfunnsviter Stine-Marie Schmedling fikk Facebook til å koke da hun lagde sin egen modell for hvordan folk med makt bør oppføre seg.

NY BOK: Samfunnsviter Stine-Marie Schmedling fikk Facebook til å koke da hun lagde sin egen modell for hvordan folk med makt bør oppføre seg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Stine-Marie Schmedlings facebook-refs av politikere som skriver reiseregninger uten å ha reist, tok helt av i sommer. – Det er mange folk med makt som sliter med å oppføre seg, sier hun.

DEL

HELE INTERVJUET HØRER DU NEDERST I DENNE SAKEN

«Ingen menn med makt har blitt mer skadet i produksjonen av denne boka enn de har skadet andre selv.»

Slik innleder Schmedler sin sylferske bok. Og slik fortsetter den: «Hvis du på noe tidspunkt mens du leser denne boken føler deg krenket, er det hundre prosent sikkert at du må ta deg sammen».

– Jeg opplever at mange tror at den som kommer med kritikk automatisk er krenket. Det er snart ikke mulig å komme med helt legitim kritikk uten at noen lar kritikken gå i en u-sving og roper «krenkefest», sier samfunnsviter Stine-Marie Schmedling. fra Nøtterøy.

Likevel har hun på veldig kort tid laget en veileder i bokform for hvordan folk med makt kan leve livet på en mer redelig og etisk måte. Løgn, stjeling, den umulige beklagelsen, manglende vurderingsevne, metoo, fascisme, debatt og hets. Alt dette har fått plass i skjemaform i denne lille boka, som ble utgitt mandag denne uka.

ENKLE LEVEREGLER: Det skal ikke være så vanskelig å vite hvordan man skal oppføre seg, mener Stine-Marie Schmedling, som har tegnet denne veilederen.

ENKLE LEVEREGLER: Det skal ikke være så vanskelig å vite hvordan man skal oppføre seg, mener Stine-Marie Schmedling, som har tegnet denne veilederen. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.