Innbruddet i sportslageret på en låve i Ramnes ble oppdaget sent tirsdag kveld. Det var innehaveren selv som oppdaget tyveriet og kontaktet politiet.

– Tyvene har fått med seg våtdrakter, kitebrett og kiter. Det er snakk om store summer, opplyser operasjonsleder i Politiet i Sør-Øst, Trond-Egil Groth.

For godt til å være sant

Han antar at tyvgodsets samlet verdi ligger på mellom 300.000–500.000 kroner, avhengig av utsalgspris.

Under etterforskning på stedet fikk politiet sikret spor. De ber likevel om tips fra publikum.

– Det er ikke umulig at disse varene kommer ut på markedet. Vi ber derfor publikum om å være årvåkne om de får et tilbud som er for godt til å være sant, sier operasjonslederen.

Heleri

Han minner om at heleri er et lovbrudd med eget paragraf i straffeloven.

– Det er et ordtak som sier «Heleren er ikke bedre enn stjeleren», sier operasjonslederen.

Uten at han ønsker å mistenkeliggjøre alle som kjøper og selger privat, ber han folk som fatter mistanke etter svært gode tilbud, via privatpersoner, kontakte politiet.

– Stusser du, er det åpenbart at du bør du tenke deg om. Gjør noen undersøkelser som for eksempel å be om kvittering før du gjennomfører handelen, sier Groth.

Se opp for spesielle produkter

Politiet jobber videre med etterforskningen av det grove tyveriet i Ramnes. De ber publikum være spesielt oppmerksomme på de ulike merkene som forsvant tirsdag kveld.

Fra stedet er det stjålet blant annet våtdrakter av typen Mystic og Neil Pryde, kitebrett av typen North og Shinn, og kiter av typen North og Cabrinha

– Denne saken har vi lyst til å løse. Får du et tilbud som er for godt til å være sant, så er det nok nettopp det, sier Groth.

d vært her.