Gå til sidens hovedinnhold

Barn blir kjørt til skolen for å unngå asylsøkere

Artikkelen er over 5 år gammel

Grupper med asylsøkere som står og «henger», eller bare er ute og går tur, har skapt engstelse blant en del barn og foreldre i Stokke.

Kommunen har valgt å ta engstelsen på alvor, og har siden midten av november tilbudt elever ved Melsom skole transport hjem etter skoletid.

Minibuss

– Om det er grunnlag for engstelsen skal jeg ikke mene noe om, men vi har i hvert fall valgt å stille en av kommunens minibusser til disposisjon, sier kommunalsjef Vidar Andersen til Tønsbergs Blad.

Tilbudet opprettholdes til asylmottaket på Brunstad tømmes for mennesker 18. desember.

LES OGSÅ: Barn og unge jenter skal ha blitt antastet

Skolebarntransporten gjelder spesielt barn bosatt i Sjuestokkveien. Den har blitt en snakkis i Stokke, og også et tema på Facebook.

«Barna får ikke gå i fred for våre nye landsmenn», heter det i en FB-kommentar.

«Vi kan jo stille oss langs veien med balltre og se om de får gå i fred da», skriver en annen.

Skremte ungjenter

Engstelsen blant folk i Stokke ble kanskje trigget av meldinger om at utenlandske menn ved minst tre tilfeller skal ha skremt unge jenter i Melsomvik-området.

Vidar Andersen presiserer at Stokke kommune ut over dette ikke har noe grunnlag for å tro at asylsøkerne representerer noen fare for skolebarna.

LES OGSÅ: Politiets kulturforklaring blir feil

– Men vi har altså funnet det fornuftig å møte engstelsen ved å tilby denne transportordningen. Parallellt med det satte vi også i gang andre tiltak, som å invitere barn til asylmottaket for å møte flyktninger. Tanken var at dette skulle bidra til å bygge ned frykt og spenninger. Dessverre måtte disse besøkene kanselleres etter at det brøt ut influensaepidemi på mottaket, sier kommunalsjef Vidar Andersen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.