Eier flere selskaper

Av og
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: Kraakstad Invest oppgir at et ferdighusselskap og et stort IT-firma er i selskapets portefølje.

DEL

Kraakstad Invest, som tilhørte Kåre J. Smith og Bernt Aksel Larsen fram til november eller desember i fjor, eier luksuslandstedet Tronderøya i Blindleia, gården Bernt Aksel Larsen bor på og snaut halvparten av Horze-konsernet.

Selskapet oppgir også å eie flere firmaer.

På nettsidene til Kraakstad Invest heter det at ferdighuskonsernet IEC-Hus, det Østfold-baserte IT-firmaet Compusoft og entreprenørselskapet IEC-Construction er i selskapets portefølje.

Verken Kåre J. Smith eller Bernt Aksel Larsen vil forklare hvordan disse eierskapene er organisert. Det vil heller ikke selskapets styreleder fra november 2012, Per Gunnar Rymer – for øvrig også styreleder og medeier i Vestfold Blad.

Privateid selskap

På e-post til Tønsbergs Blad skriver Rymer:

«Kraakstad Invest AS er et privateid selskap som ikke mener seg å ha offentlighetens interesse. I den grad dere allikevel velger å skrive om Kraakstad så forutsettes at dere forholder dere til korrekt informasjon.» og «Kraakstad har som tidligere sagt ingen interesse i å kommentere sine investeringer. For andre spørsmål henvises til selskapets offentlige regnskaper.»

Selskapet IEC-Hus’ forretningskonsept er å lage ferdighusmoduler på en trevarefabrikk i Russland, importere dem til Norge og selge og oppføre dem via et lokalt forhandlernett. IEC-Hus eies av et nederlandsk selskap, Globus Development B.V., via Stokke Holding AS.

Globus Development ble i 2008 solgt til Trio Group Investments Ltd på Bahamas, men videresolgt etter kun én måned til en ny og for Tønsbergs Blad ukjent eier.

– Globus Development er eier av 100 prosent av aksjene i Stokke Holding som igjen eier 100 prosent av IEC-Hus. Globus har en spredt eierstruktur hvor eierskapet består av mer enn 60 eiere, både privatpersoner og selskaper, sier administrerende direktør Vidar Sandersen i IEC-hus.

IEC-hus-konsernet omsatte for 282 millioner kroner og hadde et driftsresultat på 14 millioner kroner i 2011.

14 land

Compusoft lager og selger dataprogrammer for design av kjøkken og bad. Selskapet har 19 datterselskap i 14 land, med over 250 heltidsansatte. I 2011 omsatte konsernet for 218 millioner kroner og hadde et driftsresultat på 49 millioner.

Det kypriotiske selskapet Lov-Holdings Ltd, som ble kjøpt av Kraakstad Invest-eide Baronesa Trading i 2009, eide i hvert fall ved utgangen av 2011 18,7 prosent av selskapet.

Artikkeltags