Martin (8) hadde trent på gården

STOLT: Martin Brattekverne Bakken er stolt av Ola-bilen sin. Han kjørte fort under racet i Stokke sentrum lørdag formiddag.
Foto: Kirvil Håberg Allum

STOLT: Martin Brattekverne Bakken er stolt av Ola-bilen sin. Han kjørte fort under racet i Stokke sentrum lørdag formiddag. Foto: Kirvil Håberg Allum Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

STOKKE: Martin Brattekverne Bakken (8) kjørte fort med sin Ola-bil. Han hadde tyvtrent hjemme på gården til onkelen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Martin kom godt forberedt til løpet i forbindelse med Stokke-dagen lørdag formiddag.

Trent mye

– Du skjønner vi har trent mye hjemme. Martin har kjørt ned den bratte bakken på gården med Ola-bilen og så har vi trukket han opp igjen med traktor. Det har vi gjort mange ganger. Det har vært mye moro med denne bilen, fortalte Martins bestefar etter at barnebarnet hadde kommet i mål.

Martin selv var godt fornøyd med løpet. Han innrømte at det hadde gått fort ned bakken.

– Dette her er bremsen. Den brukte jeg ikke i det hele tatt, sier han og tråkker på en plate på bilen gulv.

Martins bil, som for øvrig har fått navnet Martin, er godt utstyrt med blant annet sikkerhetsbelte og spoiler.

Åtte deltakere

Det var åtte deltakere under årets Ola-bil løp i Stokke sentrum. De var fordelt med fire i klassen for barn og fire i klassen for ungdom. Det var ingen over 18 år med sertifikat som var med denne gangen. Hvis man da ser bort ifra Høyre-ordfører Erlend Larsen.

Han utfordret en fra opposisjonen til å duellere med ham. Men det var ingen av hans politiske motstandere som var til stede. I hvert fall var det ingen som meldte seg til kamp mot sjefen i bygda.

– Men jeg fikk jo kjørt. Det var en sporty kar blant publikum som stilte opp. Og han kjørte fort. Jeg somlet litt i starten. Det var nok. Jeg klarte ikke å ta ham igjen, så jeg tapte fortjent, sa Erlend Larsen til Tønsbergs Blad etter løpet.

Det var for øvrig sambygdingen Jan Haugerød som kjørte om kapp med ordføreren og vant.

Artikkeltags