STOKKE: Et trist syn møtte grunneier Trond Sørhaug på Akersvannet lørdag morgen. Store mengder død fisk lå og råtnet i vannskorpa, fanget i et 25 meter langt garn som hadde steget til overflaten.– Det er ille, sier Sørhaug til tb.no.

– Dessverre er det ikke første gang det skjer.

Ulovlige metoder

Han forteller at de flere ganger tidligere har oppdaget tyvfiskere som har brukt ulovlige garn, teiner og lange liner med levende agn for å hente ut store mengder fisk fra Akersvannet, som er et populært sted for sportsfiskere. Samtidig som han fant det lange garnet lørdag morgen, fant Sørhaug også en åleteine, som også er helt forbudt.

– De som gjør dette, vet at det ikke er lov. Vi har flere ganger sett aktivitet utpå her om natta. Utstyret er heller ikke merket med bøye, og det sier jo sitt. De som har satt ut dette garnet har sannsynligvis ikke funnet det igjen og bare latt det være, sier Sørhaug.

LES OGSÅ:– Det var litt av et syn

Forferdelig stank

Han anslår at rundt 100 fisk, hovedsakelig brasme, sik og mort, lå i garnet som han dro opp av vannet lørdag.

– Det stinket noe helt forferdelig, så jeg måtte grave ned alt sammen etter at jeg hadde fått det på land, forteller han.

LES OGSÅ: Elever fant død nise i garnet

Han frykter at det gjentatte tyvfisket vil gå ut over bestanden i Akersvannet.

– Jeg synes det er fælt at noen skal utnytte en så fin plass og sette fiskebestanden i fare. Det er miljøkriminalitet og jeg kommer til å anmelde det, sier han.