– Barna våre er redde

SMADRET: Denne Dodge Monaco Limo-stasjonsvognen fra 1977 er en av fem veteranbiler som fikk vinduer og lykter knust forrige lørdag. Hobbymekaniker Jørn Christiansen (til venstre) og eier Geir Nordbotten fortviler. Alle foto: Per Gilding

SMADRET: Denne Dodge Monaco Limo-stasjonsvognen fra 1977 er en av fem veteranbiler som fikk vinduer og lykter knust forrige lørdag. Hobbymekaniker Jørn Christiansen (til venstre) og eier Geir Nordbotten fortviler. Alle foto: Per Gilding

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

STOKKE: Knuste bilruter, tuting på natta og forgiftningsforsøk mot hester. Nordbotten-familien på Buer gård i Stokke fortviler og er redde etter gjentatte hærverk mot gården.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I enden av en kilometerlang skogsvei, med utsikt over Akersvannet, ligger Buer gård idyllisk til. Eiendommen virker stille og rolig, men dette inntrykket stemmer dårlig med situasjonen Nordbotten-familien her har levd med i lengre tid.

– Jeg er egentlig en ganske rolig og upåvirkelig person, men i det siste har jeg blitt skvetten og vegret meg for å sove, sier Karoline Westling, kona til Geir Nordbotten, som eier gården, der han også trådte sine barnsben.

LES OGSÅ: Det afrikanske seileventyret gikk på grunn

Mange anklager

Ifølge Nordbotten har familien i flere perioder de siste to årene vært utsatt for en rekke ubehagelige episoder. Nordbotten anklager en mann i 30-årene for følgende:

■ Å ha kjørt på bilen deres.
■ Å ha revet ned postkassa deres gjentatte ganger.
■ Å ha lagt rottegift innpakket i salatblader innenfor hesteinnhegningen.
■ Å ha satt fyr på et hjemmelaget treskilt.
■ Å ha kjørt fram og tilbake over gårdstunet og tutet innstendig sent på natten.

Forrige lørdag toppet det seg, da mannen ble tatt på fersk gjerning etter at han skal ha brutt seg inn i Nordbottens verksted og knust vinduer og lykter på en rekke veteranbiler som sto til reparasjon.

– Han ble oppdaget av en svensk stalljente som jobbet for meg. Hun ringte politiet, som siden pågrep ham, forteller Nordbotten.
Stalljenta har siden reist hjem, en uke før tida.

Pågrepet

Mannen ble pågrepet i egen bil uten førerkort, mistenkt for promillekjøring. Han satt i varetekt over natten, ble avhørt og sluppet ut neste dag, bekrefter politiet.

Tønsbergs Blad har snakket med mannen Nordbotten mistenker for å ha gjort ugjerningene. Han ønsker ikke å uttale seg til avisen, utover å fortelle at han stiller seg uforstående til beskyldningene.

Nordbotten har de siste seks årene lånt ut underetasjen på driftsbygningen til en vennegjeng som bruker den til å reparere veteranbiler på fritiden. Blant hobbymekkerne er Jørn Christiansen, som har brukt verkstedet nesten daglig i fire år.

– Jeg skjønner ikke hva motivet kan være, sukker Christiansen. Han anslår at gjerningsmannen har gjort skade for mellom sytti og åtti tusen kroner.

LES OGSÅ: Er du klar for å kjøre på dette?

Etterlyser hjelp

Paret, som har tre barn i grunnskolealder, etterlyser nå hjelp fra myndighetene for å takle situasjonen.

– Hærverket tar tid og krefter. Og barna er redde. Hvem skal ordne opp i dette, spør Westling.

Nordbotten forteller at han i perioder har hatt en god tone med mannen som er mistenkt for ugjerningene:

– Han er en fin person, og jeg tror ikke det skal mye til for å få ham på rett spor. Det han trenger er noen å prate med, sier bonden.

Tidligere domfelt

Førstebetjent Odd Hegreberg ved Stokke lensmannskontor kjenner ikke til alle forholdene Nordbotten gjengir, men sier til avisen at han vil bli avhørt om alle saker han er anmeldt for. Hegreberg har selv snakket med mannen.

– Vi har oppfordret ham til ikke å plage familien, men det er jo til syvende og sist opp til ham selv. Hvis han fortsetter å være plagsom, må jurist kontaktes og bestemme tiltak, opplyser førstebetjenten.

Stokke lensmannskontor opplyser at mistenkte tidligere er dømt for narkotika- og trafikkforseelser.

LES OGSÅ: Vestfoldinger i kjendiskamp

Artikkeltags