Spenstig i Stokke

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

STOKKE: Det var 1032 slitne og fornøyde cheerleadere og cheerdancere som søndag kveld forlot Brunstad Conference Center.

DEL

– Dette er kjempemorsomt og ikke minst spennende. Jeg håper det blir et lag i Tønsberg snart, sier Tønsberg-jenta Emilie Rønneberg (15).

Se bilder av de luftige svevene her!

Hun har drevet med cheerleading siden januar, men er nødt til å reise til Eiker to ganger i uken for å få til dette. Hun er med i klubben ECT Eagles.

Mye trening

For å lykkes som cheerleader eller cheerdancer må det mye trening til.

– Vi trener to ganger i uken, og som regel også på søndager. Det blir i hvert fall fem timer trening hver uke, forteller Emilie.


Mye trening fører til bra plasseringer i konkurranser som denne. Emilies lag kom på tolvte plass i kategorien «Cheer all female, junior». Eagels klarte seg bra ellers, også, med en syvende og en andre plass.

Storfavorittene

Av totalt tjuefem klubber var det to favoritter: NRC Tigers og Viqueens. De utmerket seg fra første stund, og tok med seg flere pokaler hjem.

NRC Tigers stakk av med sju pokaler, deriblant et gull. Viqueens gjorde det noe bedre, og tok med seg åtte pokaler tilbake til Oslo. Seks av dem var gull. De fikk også Hans Majestet Kongens Pokal. Den ble for første gang delt ut i år.


Gutta i NRC Tigers var svært fornøyde med helges resultater.

– Jeg ble årets cheerleader, og det er litt sykt, sier Martin Kopperud (18).

– Det gikk bra i går, men i dag gikk det ti ganger bedre, legger gullvinner Lasse Arnesen (23) til.

Livredd

Nervøse og spente møtte A1 opp i garderobeområdet på Brunstad Conference Center. Der tok cheerleadere fra Galaxy, Charmers og Viqueens dem godt imot.

Ben Adams så ned på skoene sine og lurte på om dette var noe han virkelig turte å gjennomføre. De to andre, Christian Ingebrigsten og Mark Read synes dette var en kjempeopplevelse. Etter fem minutter med forklaringer fra cheerleaderene, var de i lufta, med armene i været.

– De løftet oss uten problem, dette er helt fantastisk, utbryter Ben Adams to meter over bakken.

– Dette er en vanskelig sport, og det var kjempegøy å prøve det ut, sier Christian Ingebrigsten.

– Vi har fått arrangert NM på helt riktig sted i år, og det har ført til enda bedre fellesskap enn før. Vi er som en stor familie, forteller visepresident i Norges Amerikanske Idretters Forbund, Marthe E. Nygård (23).


– Dette har gøy, avslutter hun.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags