Løsning for folkebadet i Stokke

Badegjester kan igjen glede seg over at bassenget ved Bokemoa skole er åpent etter skoletid.

Badegjester kan igjen glede seg over at bassenget ved Bokemoa skole er åpent etter skoletid. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

STOKKE: Bassenget ved Bokemoa skole har vært stengt etter skoletid siden jul i fjor. Nå har Stokke Idrettslag tatt på seg å drive bassenget videre.

DEL

I fjor høst ble det klart at Stokke Sentrum og Moa Velforening ikke ønsket å fortsette å drive bassenget etter å ha gjort dette i en årrekke, og kommunen måtte lyse ut driften av bassenget i håp om å finne andre interesserte organisasjoner.

Utlysningsrunde nummer to ga resultater, og Stokke kommune inngikk avtale 28. februar med Stokke Idrettslag om videre drift.

LES OGSÅ: Nyoppusset basseng stenges

– Det var en del usikkerhet rundt det økonomiske som gjorde at vi for vår del avventet, men i runde to meldte vi oss som interessenter, forteller styreleder i Stokke Idrettslag, Hans Martin Bærefjell.

Bærefjell synes en fungerende svømmehall er viktig for kommunen, og sier bassenget har gode besøkstall.

Forutsetter delvis dugnadsdrift

Bassenget er delfinansiert med spillemidler, og det er en forutsetning at drift av bassenget ikke er profittbasert. Kommunen gir for øvrig et driftstilskudd på inntil 120.000 kroner.

– Vi har ansatt de som tidligere var badevakter i bassenget, både etter vårt og deres eget ønske. Vi ser på det vi har fått til nå som en god løsning for alle parter, sier Bærefjell.

På spørsmål om hvorfor kommunen ikke selv står for drift av bassenget, svarer rådmannen i Stokke, Lars Joakim Tveit, at det ville blitt dyrere enn gjennom en organisasjon som kan yte en viss grad av dugnadsinnsats.

Ifølge kommunens egne nettsider ble bassenget totalrenovert i 2012, og fremstår som nytt.

Det har tidligere blåst rundt bassenget som har holdt stengt i lengre perioder, etter sigende av budsjetthensyn.

Artikkeltags