Ved 07.40-tiden ble Vestfoldbanen igjen åpnet for togtrafikk, etter at et tog hadde sperret togskinnene ved Skien siden tidlig onsdag morgen.

Harry Korslund, pressevakt i Bane Nor, forteller at togsettet måtte få hjelp av et annet togsett til å dras tilbake til Skien stasjon.

– Dette problemet har ført til innstillinger og store forsinkelser på Vestfoldbanen, sier han.

At togsettet stanset, skyldes en strømfeil på grunn av feil på en manuell bryter ved Valebø i Skien tidligere på onsdag morgen.

Åpnet igjen

Siv Westin, pressevakt i Vy, opplyser til Tønsbergs Blad at det vil bli forsinkelser utover morgenen.

– Vi oppfordrer folk til å følge med på vy.no eller i appen, sier hun.

Vy var i ferd med å forsøke å skaffe busser til alternativ transport, men siden trafikken åpnet igjen, ble det avlyst. Det var dessuten svært vanskelig å få tak i busser.

Rundt klokken 11.30 sier Westin at det fortsatt er innstillinger og forsinkelser, og at hun ikke vet når alt forventes å gå som normalt.

Dårlig informasjon

Henrik Ulrichsen, som pendler fra Sandefjord til Oslo, har sittet på venterommet Sandefjord togstasjon siden litt før halv sju.

– Vi får ikke annen info enn at togene er innstilt og beskjed om å ta neste tog. Men det kommer jo ikke. Det er også helt håpløst at det ikke settes opp, eller kommer informasjon om, alternativ transport, sier han oppgitt.

Det er Bane Nor som har ansvar for informasjonen på stasjonene.

– Vi har skjermer og høyttalertjeneste som er laget for å informere. Hvis informasjonen er mangelfull, så beklager vi det, sier Korslund.