– Vi har et klart budskap når jeg skal redegjøre i morgen. Både på det vi gjør nasjonalt, og strategien på vaksinering. Vaksinering er det viktigste vi kan gjøre nasjonalt og i kommunene. Jeg tror også med det nye viruset, om det skulle komme til Norge, er vaksinering en hovedstrategi, sier han til kanalen.

Mandag ettermiddag ble det bekreftet et smittetilfelle av den nye varianten omikron i Sverige. Den smittede personen hadde vært på reise i Sør-Afrika. Fra før er det bekreftet tilfeller av omikron i Danmark, også der hadde de smittede vært i Sør-Afrika. Det er også mistanke om omikronsmitte i Finland.

LES OGSÅ: Pandemien fører til nye utsettelser i Færder: – Det vil ikke være mulig å gjennomføre et slikt arrangement

Også Nederland, Tyskland, Tsjekkia, Italia og Østerrike har i Europa bekreftet tilfeller av omikron-varianten, mens det foreløpig ikke har kommet noen bekreftede omikrontilfeller i Norge.

Når det gjelder covid-19-smitte lokalt så fortsetter smitterushet. Flere nye tilfeller ble meldt mandag i Færder kommune. Der har seks personer testet positivt for covid-19 mandag. Tønsberg, som forrige uke hadde 197 smittetilfeller, har foreløpig ikke gått ut med nye tilfeller for mandag.