Gå til sidens hovedinnhold

Storslagen slagverkskonsert på Støperiet

Tirsdag 23. november arrangerte Tønsberg kulturskole en ren slagverkskonsert på Støperiet.

Innsendt

Denne konserten har vært utsatt to ganger pga pandemien, men endelig var det mulig å gjennomføre en «vanlig» konsert igjen.

I alt 16 av kulturskolens slagverkelever bidro under konserten, sammen med de to slagverklærerne Magnus Lygren og Fredrik Tyrberg.

Konserten åpnet med et fellesnummer «stomp» deretter fikk vi høre lilletromme, trommesett og ikke minst masse melodiske slagverksinstrumenter, pauker og noen effektinstrumenter. Elevene var svært godt forberedt og viste fremførelser på et høyt nivå. Vi fikk til og med oppleve marimbaspill med fire køller. Konserten avsluttet med at elevene overleverte en flott blomsterbukett til lærer Fredrik, som har vært «primus motor» både for innkjøp av utstyr og for gjennomføring av konserten. Vi gleder oss til å høre mer fra denne talentfulle gjengen fremover.

Anledningen for konserten var å få vist frem alt det nye og flotte slagverksutstyret som rr kjøpt inn for penger fra SparebankstiftelsenDNB i 2020. Kulturskolen mottok i alt kr 450 000,- øremerket klassisk slagverk.

Kommentarer til denne saken