En uke før jul, 17.- og 18. desember, skal Frelsesarmeen dele ut mat, hygieneartikler og julegaver til familier, par og enslige.

– Til jul kommer de som er innom ellers i året, i tillegg til andre. Det kan være «mannen i gata», mennesker som sliter med rus, minstepensjonister og barnefamilier som trenger litt ekstra hjelp, sier Guro Fossnes som er ansvarlig for matutdelingen.

Fossnes forteller at barnefamilier også kan søke om julegaver til barna i søknadsskjema. Fristen for å søke juleutdelingen er 27. november.

– Alle som kommer på matutedelingen til jul får med seg en liten julegave, ikke bare barna. Ingen skal være glemt, sier hun.

Du kan bidra med julegaver

På Quality Hotel, La Baguette og Skaperverket står det juletrær hvor man kan komme med julegaver som skal deles ut under juleutdelingen. Fossnes forteller at

– På Quality Hotel og La Baguette kan folk legge gaver under treet, og merke dem lapp hvor det står hvilken alder og hva slags kjønn gaven passer til, samt hva det er i pakken. Hos Skaperverket kan du hente «til og fra»- lapper hvor det står hva slags kjønn og alder gaven er tiltenkt, samt hva de ønsker seg. Det kan for eksempel være Barbie, Lego eller andre ting.

– Fristen for å levere gaver er 16. desember, og vi kan dessverre ikke ta imot brukte gaver, sier Fossnes.

Hun forteller også at det er et behov for julegaver som varmer til de voksne. Det kan for eksempel være votter eller vanter, i tillegg til hygieneartikler som for eksempel sjampo og balsam.

Til juleutdelingen er det ikke bare privatpersoner som bidrar med gaver.

– Jeg vil gjerne takke Mats Gundersen på Kiwi Gauterød, som i desember 2017 startet med en handlevogn hvor kunder kunne kjøpe varer og legge i vogna, som igjen ble gitt til oss. I tillegg fortjener Meny Tolvsrød en stor takk, for vi får en del varer fra dem også.

(Saken fortsetter under bildet)


Hjertelige tilbakemeldinger

Tilbakemeldingene Fossnes og de andre ved Frelsesarmeen får betyr mye for dem som jobber der. Hun forteller at de som kommer til juleutdelingen er takknemlige og hjertelige, noe som Fossnes opplever som sterkt.

– Disse tilbakemeldingene får meg jo til å tenke at vi også kanskje kan bli flinkere til å åpne hjemmene våre i julen? Vi inviterte en til å feire julaften med oss i fjor, og det ble en hjertelig og flott julekveld. Det er noe vi ikke kommer til å glemme. Det er ikke farlig å invitere noen, det er bare veldig hyggelig, sier hun.

Og selv om terskelen for mange kan være høy før man ber om hjelp, forteller Fossnes at hos Frelsesarmeen blir man sett og ivaretatt.