Tyder på at det var nøye planlagt: – Det er så utrolig respektløst og det ødelegger sommeren for mange

Frastjålet: Syv påhengsmotorer ble stjålet fra Ranvika i Tjølling natt til tirsdag. Mye tyder på at tyveriet var planlagt. Politiet har vært på stedet.

Frastjålet: Syv påhengsmotorer ble stjålet fra Ranvika i Tjølling natt til tirsdag. Mye tyder på at tyveriet var planlagt. Politiet har vært på stedet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tirsdag morgen meldte politiet at sju påhengsmotorer er stjålet fra Ranvika i Tjølling i løpet av natten. Tyvene kom seg forbi flere bommer.

DEL

(Østlands-Posten) Tre identiske 70hk Suzuki-motorer, samt en mindre Suzuki på 10hk og tre andre motorer av ukjent merke har i løpet av natten blitt løsnet fra båtene sine og fraktet vekk i skjul.

Fire av motorene som har blitt borte, lå ved strandkanten, mens de tre andre ble kappet av fortøyningen og dratt inn til land tvers over bukta.

Der ble motorene demontert fra resten av kjøretøyet, inn i en lukket varebil og deretter kjørt av sted.

Kappet av fortøyningen: Tre av de største båtene i bukta ble kappet av ved fortøyningen og dratt til strandkanten på motsatt side.

Kappet av fortøyningen: Tre av de største båtene i bukta ble kappet av ved fortøyningen og dratt til strandkanten på motsatt side. Foto:

Kom seg gjennom portene

Alt tyder at tyveriet er nøye planlagt, og at et gruppesamarbeid må ha foregått om natten. Ingen har meldt fra om lyder eller at andre observasjoner natt til tirsdag.

Gjerningsmennene hadde klart å ta seg inn på hytteområdet og enkelt kommet seg forbi flere bommer ved hjelp av håndkraft. Ingen alarmer hadde gått av. Det som trolig har vært en varebil har da kjørt i enden av Ranvika og deretter helt ned ved strandkanten der motorene ble lempet inn og kjørt vekk.

Foto:

– Respektløst

Den første som oppdaget de savnede motorene var Kjetil Egelie, som selv manglet en påhenger. Egelie gikk deretter opp til nabo og leder av Hovet båtforening, Sverre Horn, få minutter før klokka slo ni. Politiet ankom omtrent en halvtime senere og fikk sikret spor.

– Min svigerfar har hatt hytte her siden slutten av 70-tallet, og det har vært så rolig i alle år. Det er så utrolig respektløst og det ødelegger sommeren for dem kom hit for å ha en fin ferie, forteller Lone Egelie fra Sandefjord.

Ser etter løsninger: Leder i Hovet båtforening Sverre Horn opplever innbrudd på hytteområdet samt frastjålede påhengsmotorer for andre sommeren på rad. Nå leter han etter løsninger for sikre plassen bedre.

Ser etter løsninger: Leder i Hovet båtforening Sverre Horn opplever innbrudd på hytteområdet samt frastjålede påhengsmotorer for andre sommeren på rad. Nå leter han etter løsninger for sikre plassen bedre. Foto:

Ser etter løsninger

Forrige sommer opplevde dessuten mange av båteierne ved Ranvika å ha blitt frarøvet motorene sin. Horn sier at hytteområdet har vært stille de siste tiårene, og at tyveri ikke har vært et problem fram til nå.

At inngangen til plassen er lett for fremmede å entre, selv med bil, er et problem og Horn sier til ØP at alternative løsninger er blant annet å ha vakter eller sette opp overvåkingskamera i bukta.

Ellers vil det sannsynligvis ikke bli gjort noe forandring med bommene ved det første, og Sverre tenker først og fremst at det som skjedde er både er uheldig og tragisk. Senere i måneden skal Velforeningen ta dette opp. Politiet har i mellomtiden opprettet sak. 

Foto:

Artikkeltags