1800 mistet strømmen, foreløpig ukjent årsak

Disse områdene er rammet av strømbruddet.

Disse områdene er rammet av strømbruddet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Massivt strømutfall på Eik, Barkåker og i Slagen. Når mannskapene leter etter feilen kan mindre områder bli koblet ut.

DEL

Nærmere to tusen abonnenter på Eik, i Slagen mot Åsgårdstrand og på Barkåker var uten strøm ved 10.10-tiden fredag formiddag, viser Skagerak Energis avbruddskart. En time senere var det tre abonnenter som fortsatt manglet strøm. Klokken 12.00 skulle samtlige ha fått strømmen tilbake i kontakten, men i avgrensede områder blir strømmen koblet ut mens feilsøkingen pågår.

Thomas Andersen på Eik har klokken 1225 ennå ikke fått tilbake strømmen, selv om Skageraks kundesenter sier det motsatte.

– Jeg ringte dem rundt klokka tolv. De sa at det skulle være i orden, men det var det ikke, sier Andersen.

– Jeg har hjemmekontor, så sliter litt, men prøver få jobbet litt via mobiltelefonen, sier Andersen.

Årsaken til bruddet er foreløpig ikke klart.

Skagerak Energi har gradvis klart å gjenopprette el-leveransen til kunder, og stadig flere har fått tilbake strømmen fredag formiddag.

For de fleste forsvant strømmen klokken 09.31. Ved å seksjonere områdene klarte Skagerak Energi relativt fort å skaffe strøm tilbake til de aller fleste.

Informasjonssjef Ruhne Nilssen i Skagerak Energi opplyser at det ved 10.35-tiden fortsatt er 74 kunder som er strømløse.

En halvtime senere gjensto det å skaffe strøm til ni abonnenter på Barkåker.

– Vi vet ennå ikke hva årsaken er, men vi har mannskaper ute som feilsøker. Mens feilsøkingen pågår kan noen av dem som har fått strømmen tilbake oppleve at den er noe ustabil.

Artikkeltags