Mange rammet av strømbrudd i dag

MYE Å GJØRE: Frode Thorsen driver feilretting.

MYE Å GJØRE: Frode Thorsen driver feilretting. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mange Vestfold-kommuner ble rammet av massivt strømbrudd i løpet av tirsdagen.

DEL

Ved 23-tiden har de fleste fått strømmen tibake. Sist i rekken av berørte kunder som igjen er på nett, er de 830 husstandene i Sande som var uten strøm i litt over en time.

Tidligere i dag var 172 husstander er uten strøm i Sandefjord kommune, ved 22-tiden er det tallet redusert til 21. Disse kundene er i Kodal-traktene ifølge avbruddsoversikten til Skagerak Energi.

Også Larvik og Lardal er rammet. Her er fortsatt 149 husstander uten strøm ved 23-tiden.

Strømmen er tilbake hos de 1161 husstandene i Hof som var uten strøm i 19-tiden.

– Forholdene har forverret seg, og Skagerak Nett har i dag hatt nye strømbrudd flere steder i nettet. Alt tilgjengelig mannskap er i arbeid, meldte selskapet på Facebook i 16-tiden.

Tidligere i dag var det innbyggerne i Høyjord som ble kraftig rammet. Ved 14.45-tiden var flere enn 200 strømkunder uten kraft i stikkontakten. Situasjonen bedret seg etter hvert og en drøy time senere var antallet nede i rundt 30.

– Problemene startet ved lunsjtid i dag. Vi tror det skyldes et vinddrag som kom over distriktet. Kombinert med allerede snøtunge trær og regn forårsaket dette nye feil, flere av dem i områder som har hatt avbrudd også tidligere, melder Skagerak Energi.

Blunk i nettet

Skagerak Nett får noen reaksjoner fra kunder som opplever at strømmen kommer og går flere ganger med korte intervall. Dette er en nødvendig del av feilrettingsarbeidet.

– Når vi leter etter feil er vi avhengig av å seksjonere nettet. Dette for å lokalisere feilstedet best mulig. I denne prosessen oppstår korte avbrudd. Kunder som opplever dette får trøste seg med at da er i alle fall feilrettingsarbeidet i gang.

Store problemer

Strømbruddet kommer bare en uke etter at netteieren måtte konstatere at så godt som hele Andebu og store deler av Stokke måtte klare seg uten strøm. I Telemark og Vestfold, som Skagerak Energi har ansvaret for, var til sammen flere tusen kunder strømløse. Årsaken var hovedsakelig været og at snø og is la seg på trær og ledninger.

LES OGSÅ: 800 har mistet strømmen i Re

Artikkeltags