Vinden skaper mindre strømtrøbbel enn fryktet

FIKSER: Skageraks mannskaper rykker ut når det oppstår feil i strømnettet. Foto: Skagerak Energi

FIKSER: Skageraks mannskaper rykker ut når det oppstår feil i strømnettet. Foto: Skagerak Energi

Artikkelen er over 1 år gammel

Kraftig vind preger mange steder i Vestfold i dag og skaper noe trøbbel.

DEL

Skagerak nett kan melde om at vinden ikke skaper så store problemer som man kunne ha fryktet på forhånd.

– Nei, heldigvis. Jeg har akkurat snakket med operativ leder ved vaktsentralen. Vi har fått melding om noen single lavspentfeil i Sandefjord, Larvik og Tønsberg. I midtre Telemark har vi også noen feil i høyspentnettet. Utover dette ser det ut til at vi ikke har så mange feil vi kunne ha fryktet, sier Ruhne Nilssen, informasjonssjef i Skagerak nett.

– Ring oss!

Han advarer likevel mot å berører ledninger dersom man ser ledninger som har falt ned mot bakken. Skagerak nett vi at du varsler dem dersom et tre ligger over strømlinjen eller strømlinjen ligger i bakken, ved gnister, røyk eller smell.

LES OGSÅ: Veier vil bli stengt når tremaster byttes ut med stål på Borgheim

– Det er ikke alltid like lett å forebygge trevelt i sentrum av byer og i private hager. Det kan medføre stor fare dersom man berører ledninger som har falt ned eller henger mot bakken. Får man strøm gjennom kroppen kan det være svær farlig. Oppdager man strømledninger som har falt ned og berører bakken, må man melde fra til oss. Kan man holde vakt slik at andre ikke kommer i berøring med ledningene er det fint, sier han.

Feil meldes til Skagerak på telefon 35 51 89 91.

LES OGSÅ: Kirkeveien blir stengt i perioder når dette prosjektet til 22 millioner blir gjennomført

Noen brudd

Skageraks avbruddskart (som viser feil i høyspentnettet) viste klokka 17.25 at det var 11 aktive brudd som berører 186 kunder i Vestfold og Telemark. I Sandefjord er det én feil i Bjørndalsveien som berører fire kunder.

Artikkelen blir oppdatert dersom situasjonen endrer seg

Artikkeltags