Strømkunde fikk 12-16 prosent høyere forbruk med ny måler

WATTMETER: De nye strømmålerne kan vise litt av hvert, blant annet hvor mange watt du til enhver tid bruker. (Illustrasjonsfoto)

WATTMETER: De nye strømmålerne kan vise litt av hvert, blant annet hvor mange watt du til enhver tid bruker. (Illustrasjonsfoto)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Cort Holtermann opplevde et hopp i strømforbruket med ny måler.

DEL

(Landet rundt/Kvinnheringen): Energiselskapet i Kvinnherad kommune i Hordaland har kontrollert et titalls målere etter at noen kunder opplevde høyere strømforbruk med ny, automatisk måler.

Cort Holtermann på Utåker i Kvinnherad er en mann som følger nøye med, både på vær og strømforbruk. I desember opplevde han et hopp i forbruket på 12 prosent sammenlignet med snittet for de ti siste årene.

– Og utetemperaturen var ikke unormal i desember 2017, sier han.

I januar i år hoppet strømforbruket hjemme hos Holtermann opp 16 prosent, sammenlignet med snittet de ti foregående årene. Holtermann har foreløpig ikke kontaktet Kvinnherad Energi.

LES OGSÅ (+): Husmannsplass selges: – Det er ikke ofte vi har en slik eiendom til salgs

Hans Ordin Østebø ved Kvinnherad Energi opplyser at til nå er et titalls målre kontrollert etter at kunder har reagert på høyere forbruk.

– Noen har rett og slett hatt litt for billig strøm på grunn av at enkelt gamle målere har snurret for sent, og så langt er det ikke avdekket feil på de nye målerne. Men i noen få tilfeller har det vært feilkoblinger, forklarer Hans Ordin Østebø i Kvinnherad Energi.

Han oppfordrer kunder som synes strømregningen har økt i overkant mye etter målerskiftet om å ta kontakt med Kvinnherad Energi.

– Vi kan koble opp en parallellmåler. Ellers kan du faktisk gjøre en sjekk selv. De nye målerne kan vise hvor mange watt du bruker til enhver tid, og ved å sette på for eksempel en ovn som du vet trekker 2.000 watt, kan du se om økningen på måleren stemmer, forklarer Østebø. (ANB)

LES OGSÅ: Vestfold får «kinderegg-nedbør»

Artikkeltags